Emeklilere verdiğimiz sözlerin arkasındayız

Emeklilere verdiğimiz sözlerin arkasındayız

VERİLEN SÖZLER YERİNE GELECEK

Emeklilere verdiğimiz sözlerin arkasındayız

CHP Milletvekili adayları Av. Hasan Biçer ve Mustafa Demiral İşçi Emeklileri Cemiyetini ziyaret etti. Biçer emeklilerin sorunlarını bildiklerini belirterek parti olarak verilen sözlerin arkasında olduklarını söyledi.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GELECEK

Ziyaret sırasında konuşan CHP Milletvekili Adayı Hasan Biçer emeklilerin sorunlarını bilen, çözüm üreten tek parti olduklarını belirterek, ?Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Çalışanların maaşı ile emekli aylığı arasındaki uçurumu kapatacağız. Emeklilerin, milli gelir artışından refah payı almasını sağlayacağız? dedi.

ENFLASYONA GÖRE AYARLANACAK

Emekli aylıklarını gıda ürünlerinin enflasyonuna göre artıracaklarını belirten Biçer şunları kaydetti. ?Emeklilere kamu çalışanları ile aynı oranda banka promosyonu verilmesini sağlayacağız. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız. Adil bir intibak yasası çıkaracağız. Sosyal güvenlik kurumlarını gerçek anlamda tek çatı altında birleştireceğiz. Taban aylıklarındaki dengesizliği, memur emeklilerini temel alarak gidereceğiz. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz.?

YAŞ SORUNU ORTADAN KALKACAK

?Emeklilik için yeterli çalışma günü sayısına ulaştığı ve primlerini ödediği halde, yaşının dolmasını bekleyenlerin mağduriyetini gidereceğiz. Emekli sendikalarının önüne çıkarılan yasa dışı engelleri kaldıracağız. Yerel düzeyde Emekli Meclislerinin kurulmasını destekleyeceğiz Yerel yönetimlerle birlikte emekli kulüpleri açacağız.

Her türlü kültürel etkinlikte yaşlı indirimi uygulayacağız. Turizm Bakanlığı bünyesinde ve TÜRSAB işbirliğiyle gerçekleştirilecek kültür turizmi projeleriyle emeklilerimize makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlayacağız. Sosyal tesis olanakları bulunmayan meslek grupları için yeni tesisler yapacak ve emeklilerimizin bu olanaklardan en geniş şekilde yararlanmasını sağlayacağız? diye konuştu.

EMEKLİLER VAATLERİ UNUTMAMALI

Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti Başkanı Zekeriya Aytekin ise, bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirterek Kırıkkale´de 48 bin emeklinin olduğunu 7 Haziran´da emeklilerin sorunlarını en iyi biçimde dile getiren partinin ise CHP olmasına karşın sonucun istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

DİĞER PARTİLER ÖRNEK ALIYOR

Aytekin şöyle konuştu: ?Bu gün de emeklilerde, diğer partilerin CHP´yi örnek  aldığı yönünde intiba uyandı. 7 Haziran da kaynak var mı yok mu soruları sorulurken, bu gün CHP emekliye kaynak olduğunu ispat etti. Bu nedenle tüm emeklilerin CHP´ye borcu vardır. Emekli şehri Kırıkkale´de CHP´nin artık bir karşılığı vardır.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız