Engelli değiliz, engelleniyoruz

Engelli değiliz, engelleniyoruz

YENİ DÜZENLEMELER YAPILIYOR

Engelli değiliz, engelleniyoruz

Dünya Engelliler Günü programında konuşan öğretmen Nefise Aktaş Dağ, kendilerinin engelli değil engellenen vatandaşlar olduğunu söyledi.

DİKKAT ÇEKİCİ SÖZLER

Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Görme Engelli Nefise Aktaş Dağ, bugünün kutlanılacak bir gün olduğuna inanmadığını belirterek, yapılması gerekenin bu farklılığın fark edilip buna göre düzenlemelerin yapılması olduğunu savundu. Dağ, aslında engelli kelimesinin kullanılmasının yanlış olduğunu, kendilerinin toplumun bir parçası olduklarını ve engelli değil engellenen vatandaşlar olduğunu dile getirdi. Dağ, önlerindeki engellerin kaldırılmasıyla bütün başarıları yakalayacaklarını belirtti.

YENİ DÜZENLEMELER YAPILIYOR

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, son dönemde yapılan çalışmalar bakıldığında engellilere karşı olan önyargının kırıldığını söyledi.

TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇALARI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ise engelli vatandaşları toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gören Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu alanda engellilere yönelik değişik hizmetler verdiğini dile getirdi. Müdürlük tarafından engelli yakınlarına evde bakım aylığı, engelli kimlik kartı, engelli vatandaşlara sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla engelli maaşının verildiğini anlatan Uğurlu, son dönemde engellilere tanınan bütün ayrıcalıkların toplum içerisinde zihniyet değişimine sebep olduğunu kaydetti.

HABER: Arzu Kayır



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ