Engelli ve hamile personele sıcak hava izni

Engelli ve hamile personele sıcak hava izni

TERLEMEK YETERLİ OLMAYABİLİR

Engelli ve hamile personele sıcak hava izni

Kırıkkale Valiliği aşırı sıcaklardan dolayı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeli izne çıkardı.

DUYURU YAPILDI

Konu hakkında Kırıkkale Valiliği´nden yapılan açıklamada, ?İl Hıfzıssıhha Kurulu´nun 28.07.2015 tarihinde yapmış olduğu toplantı gereğince;  meteorolojik veriler ışığında, ilimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personelin 29-30-31 Temmuz 2015 tarihlerinde sağlık-idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir? denildi.

TERLEMEK YETERLİ OLMAYABİLİR

Ayrıca açıklama yapan Vali Ali Kolat, mecbur kalınmadıkça güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini ifade etti. Vali Kolat, ?Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz? dedi.

ESNAFLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sıcaklardan korunmak için 10.00-16.00 saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini ifade eden Kolat, beslenme konusuna dikkat çekerek,  yağlı gıdalardan uzak durup, günde 2-2,5 litre su ile sıvı gıdalar alınmasını istedi. Kırıkkale´de artan sıcaklık esnafı olumsuz etkiledi. Esnaf akşama kadar siftah yapmadan durmaya başladı. Ateşin karşısında çalışan dönerciler ise, sıcaklığa karşı soğuk su içerek, hararetini indirmeye çalıştı. Kuruyemişçiler ise, sıcaktan en fazla kar eden kısım oldu. Günde 3-4 paket su satan kuruyemişçiler, sıcakların artmasıyla birlikte satış oranını 4-5 katına yükseltti.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!