Erken yaştaki evlilik toplumda sorun oluşturur

Erken yaştaki evlilik toplumda sorun oluşturur

PROJEDE SONA YAKLAŞILDI

Erken yaştaki evlilik toplumda sorun oluşturur

Ahiler Kalkınma Ajansı destekli ?Erken Yaşta Evliliklerin Önlenmesi´ projesinin son aşamasına gelindi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Endüstri Meslek Lisesi´nde yapılan eğitimde Kırıkkale Üniversitesi Öğr. Gör. Ali Solunoğlu, "Çağdaş Motivasyon Teknikleri" konulu Yrd. Doç. Dr. Aşir Özbek ?Girişimcilik´ konulu seminer verdi. Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkan Dr. Müzeyyen Özhavzalı emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÖNEMLİ SORUN

Özhavzalı, ?Çocuk yaşta yaptırılan evlilikler, ülkemizin en önemli toplumsal sorunlarından biridir. Ülke gündemlerinde çok fazla yer verilmiyor olsa da, sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde, özellikle de gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde, karşılaşılan bir olgudur. Çocuk gelinler bazen, babası, hatta dedesi yaşındaki adamlarla başlık parası” karşılığında zorla evlendirilen, bazen evlendirildikleri kişilerin ikinci, üçüncü eşi olan, bazen koca koca adamların baskılarına, şiddetine maruz kalan, daha onlu yaşlarında doğum yapan o gelinler.?dedi.

SORUNLAR OLUŞTURUR

Özhavzalı, ?Maddi ya da manevi çeşitli sebeplerle, daha çocukluklarını yaşayamadan genellikle de kendilerinden yaşça çok büyük olan erkeklerle evlendirilen bu çocuklar, hem büyük bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmakta, hem de diğer birçok sorunun ortaya çıkmasına sebep olan dinamikleri hazırlamaktadır.?diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü