Erken evlilik hayat karartıyor

Erken evlilik hayat karartıyor

KÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dolunay Şenol, çocuk yaşta evliliklerin Türk toplumunun aile yapısını tehdit ettiğini söyledi. Doç Dr Dolunay Şenol bu konuda medya ve diyanete önemli görev düştüğünü belirterek "Diyanet bu konuda bilinçlendirme program

DİYANET VE MEDYANIN GÖREVİ

Erken yaşta evliliklerin önlenmesinde medyaya ve Diyanet İşleri Başkanlığı`na önemli görev düştüğünü belirten Doç Dr. Şenol, "Diyanet bu konuda bilinçlendirme programları yapabilir. Sosyokültürel yapı dinle çok fazla etkili olduğu için, din adamlarının söyledikleri gerçek bilgiler pek çok kişiden daha etkili olacaktır" dedi.

ÇOCUK YAŞTA EVLENENLER

16 yaşında evlendiğini söyleyen Hayrinisa Bekdemir isimli anne, 4 çocuk doğurduğunu ve şu an 64 yaşında olduğunu belirterek evlenirken `gelinliğinle girdin, kefeninle çıkacaksın` diye uyarılarak evlendiğini, hiçbir zaman ayrılmayı değil aklına bile getirmediğini, hatta evden ayrılırken bile çok utana, utana ayrıldığını belirterek Anne olduğunu bile hissedemediğini çocuklarını nasıl dünyaya getirdiğini ve nasıl büyüttüğünü bile hatırlamadığını kaydetti.

`EVCİLİK OYUNU GİBİ`

16 yaşında evlilik yapıp, 17 yaşında anne olduğunu anlatan 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Gülhan Bayındır isimli anne ise çocuk yaşta ve 3 ay içinde tanımadığı bir ailenin içine girdiğini söyledi. Bayındır, "Öyle kendimi de tanıma şansım olmadan evlenip, bir yıl sonra anne oldum. Evcilik oyunu gibi sanki. Ne yapıyorum, nereye gidiyorum? Ben evleniyorum, ama evlenmenin ne olduğunu bilmiyorum. Görevimi bilmiyorum açıkçası. Nelerle karşılaşacağımı hiç bilmiyorum" diye konuştu. 



RAZİYE ÜNAL
3.12.2013 09:14:34
Sn. Sosyoloji bilim dalı başkanı Evlilik hangi yaşta olursa olsun sorumluluk ister bireylere daha ilk ve orta okul lise düzeyinde anlayacağı kadar aile eğitimleri vererek annenin babanın Çocuğun görevleri öğretilmelidir. koşullar uygun olduğunda her insan her insan 17 18 yaşlarında evlenebilir yeterki sorumlulğunu bilsin 20- 30 yaşına gelmiş ve kendi sorumlulğunu bile yerine getirmeyen insanlar hiç bir zaman evlenmemelidir. Saygılarımla

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü