Erzurumlular yemekte bir araya geldi

Erzurumlular yemekte bir araya geldi

"ERZURUM´U MUTLAKA GÖRÜN"

Erzurumlular yemekte bir araya geldi

Kırıkkale´de yaşayan Erzurumlar, Kırıkkale Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği bünyesinde yemekte bir araya geldiler.

HOŞ SOHBET

Yemek sonrası bol bol sohbet eden dernek üyeleri ve yönetimi yapacakları faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Sık sık bir araya geldiklerini söyleyen dernek yönetimi, Kırıkkale´de yabancılık çekmediklerini söyledi.

MUTLAKA GEZİN

Kırıkkaleli vatandaşları derneklerine davet ettiklerini açıklayan yönetim, ?Burada Erzurum´u anlatıyoruz. Bu sayede hem hafızalarımızı tazeliyoruz hem de memleketimizi Kırıkkale´de tanıyoruz. Bu sohbetler güzel oluyor. Bu sayede yeni yeni insanlarla tanışıyoruz? diye konuştu. Erzurum, Anadolu´nun en eski yerleşimlerinden biri. Palandöken´in eteklerinde kurulu, tarihi yapılarla çevrili bir şehir olan Erzurum´da keşfedeceğiniz pek çok tarihi ve doğal güzellik var.

MÜZELER

Eğer Erzurum´a bir seyahat planlıyorsanız ve Erzurum´da gezilecek yerleri araştırıyorsanız müzelerden başlamak gerekir. Erzurum´un geçmişini keşfetmek isterseniz vazgeçilmez duraklarınız olacak Erzurum müzeleri. Erzurum Arkeoloji Müzesi, Erzurum Atatürk Evi, Yakutiye Medresesi (Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi) Erzurum´da mutlaka görmenizi önerdiğimiz müzeler. Özellikle Yakutiye Medresesi tarihi bir yapı olması nedeniyle de görülmeye değer.

TARİHİ YAPILAR VE ÖRENYERLERİ

Anadolu´nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Erzurum tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Burada görebileceğiniz onlarca tarihi yapı bulunuyor. Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Çobandede Köprüsü, Rüstempaşa Bedesteni, Erzurum Saat Kulesi (Tepsi Minare), Lalapaşa Camii, Erzurum Ulu Camii, Erzurum Murat Paşa Camii, İbrahim Paşa Camii, Derviş Ağa Camii, Öşvank Kilisesi, Cimcime Sultan Türbesi Erzurum geziniz sırasında gezmenizi tavsiye ettiğimiz tarihi mekânlar.

DOĞAL GÜZELLİKLER

Yalnızca tarihi değil; eşsiz doğal güzelliklere de sahip olan Erzurum´da görmeden dönmemeniz gereken doğal güzellikler arasında Narman Peribacaları, Nene Hatun Milli Parkı, Tortum Gölü, Tortum Şelalesi ve Çoruh Nehri bulunuyor.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Erzurum, kış sporlarının ülkemizdeki en önemli merkezlerinden olan Palandöken Kayak Merkezi´ne de ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında Palandöken´e binlerce kayaksever geliyor ve keyifli bir kış tatili yapıyor. Eğer sizin de kış sporlarına ilginiz varsa ve kış mevsiminde Erzurum´daysanız Palandöken Kayak Merkezi´ni mutlaka ziyaret edin.

KAPLICALAR

Hem dinlenmek hem şifa bulmak isteyen seyahatseverlerin Erzurum´daki vazgeçilmez duraklarından biri de Erzurum kaplıcaları. Pasinler Kaplıcası ve Erzurum Ilıca Kaplıcası Erzurum´un en popüler iki kaplıcası.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet