Esnaflık zor zanaat

Esnaflık zor zanaat

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATAN VE EVİNE HELAL EKMEK GÖTÜRMENİN MÜCADELESİ

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATAN VE EVİNE HELAL EKMEK GÖTÜRMENİN MÜCADELESİ

Esnaflık zor zanaat

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Oto Sanatkârlar ve Demirciler Odası Başkanı Murat Pehlivanlı´yı ziyaret etti. Sanayi esnafıyla aynı sofradan yemek yiyen Haktankaçmaz, sıcak yaz günlerinde bu tür ağır işlerde çalışıp evine helal ekmek götüren, Ahilik kimliğini benimseyen ustaların saygıyı hak ettiğini ifade etti.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, sanayi esnafını ziyaret ederek esnafların görüş, istek ve taleplerini dinledi. Oto Sanatkârlar ve Demirciler Odası Başkanı Murat Pehlivanlı´dan sanayinin sorun ve talebi hakkında bilgi alan Haktankaçmaz, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Haktankaçmaz, ?Esnaflık çok zor bir zanaattır? dedi.

ESNAFLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sanayide zor şartlar altında çalışan esnafların alın terlerinin emeklerinin karşılığı olduğunu belirten Haktankaçmaz, bu sıcak günlerde evine helal ekmek götüren ustaların saygıyı hak ettiğini söyledi. Ahilik kültürünü benimseyen, işini iyi yapan ve ekonomiye katkı sağlayan her esnafın kent ekonomisi için önemli olduğunu belirten Haktankaçmaz, esnafların ekonominin en önemli unsuru olduğunu belirterek, istihdama katkı sağlayan her esnafa teşekkür etti.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR

Görev yaptığı ilde bu tür gezilerin önemli olduğunu, insanlarla yüz yüze görüşmenin kendisine önemli bilgiler verdiğini belirten Haktankaçmaz, halkla iç içe olarak halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla hareket edeceklerini bildirdi. Kent genelinde sanayinin ve organize sanayi bölgesinin ekonomiye önemli katkılar sağladığını belirten Haktankaçmaz, birçok firmanın çalıştırdığı işçiler sayesinde istihdamın geliştiğini ve bunun Kırıkkale´yi yansıdığını ifade etti.

HERKESİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Vali Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Netice de iş yapan, istihdam alanı oluşturan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Sanayide ki yapıyla ilgili durumla ilgili yerinde görme fırsatı buldum. Bizim önceliğimiz görev yaptığımız yeri iyi tanımaktır. Çalıştığımız yeri bilmemiz lazım.  Çünkü gördüğünüz tanıdığınız zaman, verdiğiniz kararlarda isabet oranı daha yüksek oluyor. 

İSTİŞARE ETMEMİZ GEREKİYOR

?Bilmediğiniz görmediğiniz başkasının referansı ile bir iş yaparsanız bazen isabet az oluyor. İstişare olması lazım ama kendinizin de görmenizde fayda var.  Bu açıdan bugün esnaflarımızı ziyaret ettik.? Ziyarette, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yrb.Ahmet Güneş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve Oto Sanatkarlar ve Demirciler Odası Başkanı Murat Pehlivanlı´da hazır bulundu.

Haber Merkezi 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü