Esnaf ne yapsın?

Esnaf ne yapsın?

KERMESLER ESNAFI VURUYOR...

Esnaf ne yapsın?

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, yardım adı ile açılan kermeslerin birçoğunun amacı dışına çıktığını ifade ederek, Çalışanının maaşını ve borcunu ödeyemeyen esnaf ne yapsın?” diye sitem etti. 

KENDİ BİNALARINDA DÜZENLESİNLER

Lokantacı ve pastacı esnafının, amacına uygun düzenlenen kermeslere karşı olmadığının altını çizen Oda Başkanı Eroğlu, Ne şahsım, ne esnafım amacına uygun düzenlenen kermeslere olumsuz bir tepki vermiyoruz. Kermesler yapılsın, ancak kendi dernek veya vakıf bünyesinde yapılsın istiyoruz. Kermeslere ayrılmış özel kapalı hijyenik ortamlarda yapılsın istiyoruz. Bu şekilde yapılan kermeslere lokantacı pastacı esnafım maddi ve manevi desteğe her zaman hazırdır” dedi.

ESNAF KİME SATIŞ YAPACAK?

Eroğlu şöyle devam etti: Fakat düzenlenen kermeslerin çoğu amaç dışına çıkıp işi ticari gelire çevirmektedir. Bu durumda iş yapamayan ancak iş yapamasa bile vergi veren, istihdam yaratan, KDV ödeyen, ceza yiyen, kirasını, stopajını, sigortasını, elektrik, su ve doğalgaz faturasını ödeyemeyerek icraya düşen esnaf ne yapsın? Yanında çalışan elamanının maaşını ödeyemeyen esnaf ne yapsın? Bu konuda esnaflarımız büyük tepki gösteriyor. İlimizin yetkilileri, siyasileri esnafımızın bu tepkilerine kulak versin. İki ana caddede 2 veya 3 kermes düzenleniyor. Burada dönerinden böreğine her türlü gıda ürünü satılıyor. Lokantacı ve pastacı esnafı kime satış yapacak? Kermeslerin hijyen yönünden denetlenmesi de gerekir.”



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı