Et ve et ürünleri tebliği değişti

Et ve et ürünleri tebliği değişti

Et ve Et Ürünleri Tebliğ Değişikliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

TÜM TARAF TEMSİLCİLERİ KATILDI

​Kırıkkale Kasaplar Odası ve Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonlarında kasap, market, şarküteri, balıkçı gibi et ve et ürünleri satan esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Gıda ve Yem Şube Müdür V. Mustafa Demir, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik ve esnaflar katıldı.

GIDA DENETİM FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

İl Müdürü Recep Kırbaş toplantının açılışında il genelinde yapılan gıda denetim faaliyetleri ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirmiştir. Kırbaş “Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, daha kaliteli ürünlerin tüketicilere ulaştırılması ve tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmesi amacıyla Bakanlığımızca et ve et ürünlerinin üretilmesi ve tüketiciye ulaştırılmasında önemli değişiklikler uygulamaya konulmuştur. Bu amaçla eğitim, denetim ve kontrol faaliyetleri başlıca önceliğimizdir” dedi.

SALAM SUCUK GİBİ ÜRÜNLERİ KAPSIYOR

Daha önce sucuk, salam gibi ürünlerde farklı et karışımlarının kullanılmasını yasaklayan Bakanlık, et ürünlerine ait etiketlerde yer alan "%100 dana eti" gibi ifadelerinin kullanımını da yasaklanmaktadır. Böylece ürün etiketlerinde marka dâhil olmak üzere " % 100, % 100 dana eti ya da % 100 göğüs eti" gibi ifadeler/logolar kullanılamayacak.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı