Ezilen yine üreticimiz oldu

Ezilen yine üreticimiz oldu

HASAT MEVSİMİ ÇİFTÇİ İÇİN BİR BAYRAMDIR

Ezilen yine üreticimiz oldu

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, tarımın çok stratejik ve önceliği olan bir saha olduğunu belirterek, "Eğer sağlıklı, gerçekçi orta ve uzun vadeli planlar yapılmazsa tarım da darbe alır, istenen gelişme sağlanamaz" dedi.

ÇİFTÇİ BUĞDAY HASADI DÖNEMİNDE

Kırıkkale ve Türkiye´deki çiftçilerin emeğinin karşılığını almak için tarlada alın teri döktüğünü belirten Vurgun, "Üretim ekonominin gücüdür. Çalışan, üreten ve ülke için katma değer oluşturanlar kıymetlidir, değerlidir. Tarım, çok stratejik ve önceliği olan bir sahadır. Eğer sağlıklı, gerçekçi orta ve uzun vadeli planlar yapılmazsa, her şeyde olduğu gibi tarım da darbe alır, istenen gelişme sağlanamaz." şeklinde konuştu.

HASAT MEVSİMİ ÇİFTÇİ İÇİN BİR BAYRAMDIR

"Bugün ziraat odaları, çiftçi kuruluşları bir kilogram buğday için yaklaşık 90 kuruş maliyet çıkarmaktadırlar. 20-25 günden beri ticaret borsasında işlem gören buğday fiyatlarının ortalaması 83 kuruştur. Bakanlığın müdahale fiyatı ise 91 kuruştur. 10-15 yıldan beri buğdayı, maliyetinin altında satmak zorunda kalan üreticimiz, birkaç kuruşluk artıştan bile ne kadar mutlu olmuştu. Hasat mevsimi arifesinde Tarım Bakanı, ´2 gün içinde fiyatları açıklayacağız´ dedi. Ama 15 günü aşan bir süre açıklama yapılmadı. Darda olan, özellikle küçük çiftçimiz de elindeki ürünü zararına satmak zorunda kaldı. Ezilen yine üreticimiz oldu. Eğer fiyatlar zamanında açıklansaydı, üreticilerimiz zarar etmeyecekti."



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı