Fen Lisesine Beyaz Bayrak

Fen Lisesine Beyaz Bayrak

AMAÇ OKULLARI TEMİZLİĞE ÖZENDİRMEK

Fen Lisesine Beyaz Bayrak

Kırıkkale Fen Lisesi´nde Beyaz Bayrak sevinci yaşandı. En temiz ve hijyenik okul olarak belirlenen Fen Lisesine temizliğin simgesi Beyaz Bayrak asıldı.

AMAÇ OKULLARI TEMİZLİĞE ÖZENDİRMEK  

?Beyaz Bayrak? projesiyle okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenip, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi hedeflenmekte.

TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMA AMAÇLANIYOR  

Yine bu proje ile toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmenin, kamu kurum ve kuruluşlarının asli görevleri arasında olduğu vurgulanmıştır.

DAHA ÖNCE DE SERTİFİKALARI VARDI

Uygulanan bu projede gerekli kriterleri taşıyan Kırıkkale Fen Lisesi, daha önce ?Beyaz Bayrak ve Sertifika? ile ödüllendirilmişti. İki yıllık süreyi dolduran okul, yeniden ?Beyaz Bayrak? için başvuru yaptı. Kriterleri taşıyan Kırıkkale Fen Lisesi yeniden ödüllendirildi.

BU KONU FEN LİSESİNİN GÜNDEMİNDEN DÜŞMEZ

Okul Müdürü Nusret Kılıç, okulda temizlik ve hijyen açısından çok titiz davrandıklarını, bu bilincin tüm personelde ve öğrencilerde oluşmasında ?Beyaz Bayrak? projesinin önemli katkıda bulunduğunu ifade etti. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara beyaz bayrak verilmektedir.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti