Fetihten çıkartılacak çok derseler var

Fetihten çıkartılacak çok derseler var

MEKKE´NİN FETHİNİN 1387´NCİ YILDÖNÜMÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANDI

MEKKE´NİN FETHİNİN 1387´NCİ YILDÖNÜMÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANDI

Fetihten çıkartılacak çok derseler var

Mekke´nin Müslümanlarca fethinin yıl dönümü Kırıkkale´de düzenlenen etkinlikle kutlandı. AGD Başkanı Yusuf Bayraktar Efendimiz (sav) Hazreti Muhammed´in ordularıyla Mekke´ye girdiğinde güçlü olmasına rağmen, bir rahmet peygamberi olarak, bir mağfiret peygamberi olarak bütün Mekkelilere esenlik getirmiştir, buna bugün çok ihtiyaç var? dedi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Fethin 1387. yıl dönümünün kutlama programı Merkez Nur Cami Konferans Salonu´nda düzenlendi. Düzenlenen programda Kur´an-ı Kerim tilaveti okundu ve sema gösterisi yapıldı. Mekke´nin Fethi ve Sakarya Savaşı´na dair şiirler katılımcılarla paylaşıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı programda fetih ile ilgili konuşmalar yapıldı

FETİHTEN ÇOK DERSLER ÇIKARILMALI

Mekke´nin fethinden çıkarılacak önemli derslerin olduğuna değinen programı düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırıkkale Şubesi Başkanı Yusuf Bayraktar, "Bunlardan belki de en önemlilerinden bir tanesi Efendimizin (sav) Hazreti Muhammed´in ordularıyla beraber Mekke´ye girdiğinde güçlü olmasına rağmen, ordusu olmasına rağmen bir rahmet peygamberi olarak, bir mağfiret peygamberi olarak bütün Mekkelilere esenlik getirmiştir. Hiç kan akmadan bir kardeşlik ortamı tesis etmiştir. Bugün insanlığın buna çok büyük ihtiyacı vardır. Dolayısıyla fethi anlamamız gerekmektedir. Fetih ile işgal arasındaki farkı biz AGD olarak özellikle gençlerimize tekrar tekrar anlatmanın önemini bildiğimiz için bu gecelere çok büyük önem veriyoruz. Gençliğimize fetih kavramını iyi anlatmamız gerekiyor" dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL TAKDİM EDİLDİ

Programda daha önceden düzenlenmiş Siyer-i Nebi yarışmasında başarı elde etmiş öğrencilere ödülleri takdim edildi. Düzenlenen kutlama etkinliğine Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun da katıldı.

HABER: Murat Karadağ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı