Foto Safari başladı

Foto Safari başladı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFLA TANITILACAK

Foto Safari başladı

Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi Fotoğraf Kulübü işbirliğiyle Kırıkkale Üniversitesi Yerleşkesinin, Kırıkkale ve ilçelerinin doğal ve kültürel güzelliklerinin fotoğraflanması amacıyla Bahar Şenlikleri kapsamında fotoğraf yarışması düzenleniyor.

HER YIL DÜZENLİ YAPILACAK

Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi Fotoğraf Kulübü işbirliği ile düzenlenen yarışmanın her yıl yapılması planlanıyor. Yarışmanın ilki bu yıl 18-19-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yarışmanın konusu serbest olarak belirlenirken yerel yaşam ve kültür, festival etkinlikleri, manzara, doğa gibi unsurlar işlenebilecek. Yarışma Kırıkkale'nin doğal ve kültürel değerlerini fotoğraf sanatının gereklerini gözeterek belgelenmesi, Kırıkkale'nin tanıtımına katkıda bulunulması ve fotoğraf sanatının geliştirilmesi amacıyla yapılıyor.

HERKES KATILABİLECEK

Foto Safari 2015 adı altında yapılan yarışmaya seçici kurul üyeleri ve yakınları haricinde herkes katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler Kırıkkale Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Merkez Kütüphane içerisinde açılan kayıt kabul masasına 18-19-20 Mayıs tarihlerinde fotoğraflarını teslim edebilecekler. Yarışmacılar çektikleri fotoğraflar içerisinden seçtikleri beş fotoğraf ile yarışmaya katılabilecekler.

SONUÇLAR HEMEN AÇIKLANACAK

Yarışmaya katılacak fotoğrafların üzerinde herhangi bilgisayar müdahalesi olmaması gerekiyor. Tespit edilen fotoğraflar yarışma dışı bırakılacak. Yarışma sonuçları başvurularının bitiminin ertesi günü olan 21 Mayıs tarihinde açıklanacak ve ödül töreni yapılacak. Yarışma sonrasında birinci olan yarışmacıya bin TL, ikinci olan yarışmacıya yedi yüz elli TL, üçüncü olan yarışmacıya beş yüz TL ödül verilecek. Üç adet mansiyon ödülünün yer aldığı yarışmada mansiyon alan yarışmacılar yüz TL ödül alacaklar.

JÜRİ SEÇKİN İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Katılımın yoğun olmasının beklendiği yarışmada jüri seçkin isimlerden oluşuyor. Jüri üyeliklerini sanatında isim yapmış profesyonel fotoğraf sanatçıları Zeynel Yeşilay, Sıtkı Fırat ve Osman Aziz Yeşil oluşturuyor. Yarışma sonrasında jürinin belirlediği bir esere de jüri özel ödülü verilecek.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı