Gelecek nesiller bilimle büyümeli

Gelecek nesiller bilimle büyümeli

ATATÜRK ANADOLU LİSESİNDEN BİLİM FUARI

Gelecek nesiller bilimle büyümeli

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda açtıkları ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda projelerini sergiledi. Fuarda 52 proje yer aldı.

KURDELAYI VALİ KESTİ

Sergiye Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Okul Müdürü Barış Küçük, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış kurdelesi Vali Ali Kolat eşi İlksen Kolat ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından kesildi.

YERİNDE ÇALIŞMA

Vali Kolat, Atatürk Anadolu Lisesi'nde çok güzel çalışmaların olduğunu belirterek,  Çocuklarımız kabiliyetlerini ortaya koymuşlar. Çok başarılı çalışmalar yer alıyor. Bu manada çocuklarımızı ve okul yönetimini kutluyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Şimdiden yaptıkları bilimsel çalışmalarını ileriye taşıyarak ülkemizin teknolojik anlamda gelişmesine katkılar sağlayacaklar. Kendilerine teşekkür eder, başarılar dilerim”

DOĞAL ÜRÜNLER KULLANMALIYIZ

Öğrencilerin genellikle çevreci ve enerjiye yönelik çalışmalar yaptığını söyleyen Kolat, Türkiye'de ciddi bir enerji sorunu var. Yüzde 80 dışa bağımlıyız. Buna yönelik yapılan bütün çalışmalar son derece önemlidir. Çevreyi kirleten çeşitli unsurlar var. Bunların kullanımının azaltılmış olması son derece önemlidir. Daha doğal ürünler kullanmalıyız. Ayrıca insan sağlığı anlamında önemlidir” dedi. Proje koordinatörü Ufuk Güven ise Vali Kolat ve protokol üyelerine 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi verdi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu