Gereksiz meşgul etme belki sana lazım olur

Gereksiz meşgul etme belki sana lazım olur

TEK ÇATI ALTINDA DAHA GÜÇLÜ

Gereksiz meşgul etme belki sana lazım olur

?112 Günü´ kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ali Kolat, ?112´de zaman kavramı çok önemlidir. Zaman zaman gereksiz aramalara şahitlik ediyoruz. Her arama bir başka acil olayın engellenmesi anlamına geliyor. Bu konuda çok hassas olmamız lazım? dedi.

TEK ÇATI ALTINDA DAHA GÜÇLÜ  

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ?Bugünün anlamı şu, 112 acil çağrı nedir? Acil vakalarda, ölümcül vakalarda koordinasyonu çok iyi sağlamak ve zamanı çok iyi kullanmak, olaya en kısa sürede müdahale edebilmenin yollarını araştırmaktır. Bunun içinde yapılacak şey zamanı en iyi şekilde kullanmaktır. Biz bu konuda gerekli çalışmaları yaptık. İl Özel İdaremizin bir binası 112´ye tahsis edildi, gerekli düzenlemeleri yapıldı. 2013´ten bu tarafa da bu hizmeti vermekteyiz. Bu uygulama şuanda Türkiye´de 22 ilde uygulanıyor, ancak biz Türkiye´de ilk uygulamaya geçen illerden biriyiz. Orada bu işi bilen, donanımlı arkadaşlarımız var. Sağlık´tan, Jandarma´dan, İtfaiye´den ve Emniyet´ten arkadaşlarımız 24 saat görev yapıyor. Önümüzdeki dönemde tüm kurumların acil çağrıları 112 çatısı altında toplanacak ve herkes anında müdahale edecek. Bu hizmetlerin oyalanmaya hiçbir tahammülü yok. Zaman zaman gereksiz aramalara şahitlik ediyoruz. Her arama bir başka acil olayın engellenmesi anlamına geliyor. Bu konuda çok hassas olmamız lazım. Zaten bu anma gününün de amacı buna yöneliktir? ifadesini kullandı.

112 DÜNYADA KULLANILAN NUMARA

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay ise yaptığı konuşmasında 112 Tek numara olarak hizmet verme projesi Avrupa Birliği uyum sürecinde 2003 yılında "MATRA" projesiyle başlamıştır. Tüm Avrupa da 112 artık tek acil çağrı numarası olarak hizmet vermektedir. Peki, ama bütün acil çağrıları neden tek numarada topladık? Bunun sebebi insanların başına gelebilecek her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde müdahale etmek. Aynı çatı altında acil çağrı geldiğinde işleyiş; Bütün kurumların aynı anda haberdar olmasını sağlamak; Biz bunu yapmak için kurulduk. 112 Acil çağrı Merkezimiz ilimizde 2013 yılından bu tarafa hizmet vermektedir. İlk olarak 110 itfaiye çağrılarını alırken, şimdi hem 155 polis imdat, 112 Sağlık, hem 156 Jandarma çağrılarını da ilimizde 24 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz. Acil Çağrı Merkezimize günlük yaklaşık olarak 1100 çağrı gelmektedir. Bizim Halkımızdan istediğimiz gereksiz yere 112 numarasının aranmaması, çünkü ihtiyacı olup ta arayanlar için her saniye çok önemli; Acil çağrı merkezinde çalışan arkadaşlarım bana göre Kırıkkale´nin cankurtaranları. Öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum. Çalışanlarımıza göreve başladığımda şunu söyledim: "Her zaman telefonun diğer ucundaki sizmişsiniz gibi düşünün" arkadaşlarımda bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar? sözlerine yer verdi.

TEK VAZİFELERİ CAN KURTARMAK

Tekinay, ?Bizlere ilkokuldan bu tarafa anlatılan bir şey vardı. "Birlikten Kuvvet Doğar" 112 Acil çağrı Merkezi bünyesinde acil çağrılara tek tek hizmet eden kurumlarımızı bir araya getirerek, bir olduk. 112 Acil Çağrı Merkezleri İllerde bu birliği kuracak ve oluşturduğumuz güçlü birlik sayesinde bütün illerimizde olduğu gibi ilimizde de en etkin hizmeti en hızlı şekilde sunacağız, ilerleyen zaman süreci içerisinde yetersiz olan hizmet binamızın yenilenmesi durumunda Kırıkkale´mize daha hızlı ve koordineli hizmet sunacağız. Atalarımızın dediği gibi "Diri Olmak için; bir olmak gerekir" 112 Acil çağrı merkezi bünyesinde çalışan bütün kurumların cankurtaranları artık birlik içinde koordineli şekilde çalışacaklar ve hepimizin önceliği önce can kurtarmak olacak. Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezimizin ilk kuruluşunda emeği olan herkese teşekkür ediyor, 112 çalışanlarının 112 gününü kutluyorum? dedi. Daha sonra 112 tanıtan röportaja yer verilirken, anma etkinliklerinin kutlamalar bölümü şehitler dolayısıyla iptal edildi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!