Geri Dönüşümler Potaya

Geri Dönüşümler Potaya

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ´NDEN ÇEVRECİLİĞE ESPRİLİ YAKLAŞIM

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ´NDEN ÇEVRECİLİĞE ESPRİLİ YAKLAŞIM

Geri Dönüşümler Potaya

Kırıkkale Üniversitesi tarafından, başta pet şişeler olmak üzere, plastik çevresel atıkların geri dönüştürülmesi ve çevreye olan zararlarının en aza indirgenmesi amacıyla kampüsün farklı noktalarına ?Geri Dönüşüm Potaları? kuruldu.

AMAÇ, GERİ DÖNÜŞTÜRMEK

Üstte bir basketbol potası ve altında büyükçe bir çöp sepetinden oluşan düzenek üzerine yazılan ?Geri Dönüşümler Potaya? ibaresiyle de başta plastik pet şişeler olmak üzere geri dönüştürülebilir atıkların çevreye zarar vermeden dönüştürülmesi hedefleniyor.

BASKETBOL POTASINDAN BİR FARKI YOK

Türk insanının, ilkokul yıllarından itibaren, çöp sepetine herhangi bir atık malzemeyi atarken, basketbol potasına top atıyormuşçasına uzaktan denemeler yapması esprisine dayanarak üretilen ?Geri Dönüşüm Potalarının? görünüş itibariyle de basketbol potalarından bir farkı yok.

KABUL GÖRMESİ HALİNDE SAYI ARTIRILACAK

Çevreyi temiz tutma ve geri dönüştürülebilir atıkların yeniden kazandırılması hedeflenen proje için kampüsün farklı noktalarına kurulan potalar şimdilik sınırlı sayıda. Projenin kabul görmesi halinde bu sayıyı artıracaklarını belirten yetkililer, amaçlarının başta öğrenciler olmak üzere tüm üniversite sakinlerinin çevreye sahip çıkmalarını sağlamak olduğunu ifade ettiler.

AMACI DOĞRU ANLAŞILACAK MI?

Özellikle Tıp Fakültesi Acil Giriş Kapısı önüne kurulan potanın şimdiden ilgi gördüğü aşikâr. Ancak Kırıkkale Üniversitesinin çevre sağlığına büyük katkı sağlayacak bu esprili yaklaşımının ne denli doğru anlaşıldığını ve bu potaların bir süre sonra gerçekten basketbol oynamak için kullanılıp kullanılmayacağını ise zaman gösterecek.

HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü