Gezi bahanesiyle FETÖ propagandası davası

Gezi bahanesiyle FETÖ propagandası davası

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Gezi bahanesiyle FETÖ propagandası davası

Kırıkkale´de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant´a geziye götürdükleri ve bu bahaneyle Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) propagandasını yaptıkları öne sürülen, örgütün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "kamu kurum ve kuruluşlar ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklu yargılanan A.A. ile tutuksuz yargılanan C.S, K.D, Z.K. ve H.C. ile avukatları hazır bulundu.

A.A´NIN DOSYASI AYRILDI

Sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti, sanık A.A´nın dosyasının ayrılmasına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Şubat´a erteledi.

ÖRGÜTE ÜYE OLMA SUÇLAMASI

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunan halk sağlığı uzmanı Murat Emrah Açıkgöz ile avukatı hazır bulundu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanık Açıkgöz, savunmasında, gerek iş hayatında gerekse aile hayatında silahlı terör örgütüyle bir bağlantısının olmadığını, ByLock kullanmadığını iddia ederek, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 3 ay 7 gün hapis cezası verdi. Aynı mahkemedeki başka bir duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunan M.D. ile avukatı hazır bulundu. Sanığın savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ