Gönül Gözüyle Çorum Hattuşaş´ı gezdiler

Gönül Gözüyle Çorum Hattuşaş´ı gezdiler

TARİHİ ANLATAN VE ÖĞRETEN BİR GEZİ

Gönül Gözüyle Çorum Hattuşaş´ı gezdiler

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu tarafından Hitit uygarlığının başkenti Çorum Hattuşaş´a sesli, betimlemeli ve engelsiz bir gezi düzenledi.

REFAKATÇİLERLE BİRLİKTE GEZDİLER

Topluluk Başkanı, görme engelli Resul Partici rehberliğinde yapılan geziye görme ve işitme engelli öğrenciler ve refakatçileri katıldı. Tarihi ve kültürel mekânlara düzenlenen gezide görme engelli öğrencilere özel sesli betimleme işitme engelli öğrencilere ise işaret dili yöntemiyle anlatılmasıyla engelli öğrenciler hem seyahatin hem de kültürel mirasımızı gezmenin keyfini yaşadılar.

TARİHİ ANLATAN VE ÖĞRETEN BİR GEZİ

Tarihi öğreten, anlatan ve önemini bilen bir eğitici olarak ?geçmişini bilemeyen bireyler geleceklerine yön veremez? anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Topluluk Başkanı Resul Partici, ?Bu nedenle engelli, engelsiz tüm bireylerin milli tarihini bilmek her bireyin hakkıdır ve sorumluluğudur. Bu anlamda engelli bireylere hizmet götüren tüm sektörlerin, sivil toplum kuruluşların ve toplumun vermiş olduğu hizmet son derece önemlidir. Bir toplumu toplum yapan onun farklılıklarıdır. Bu anlamda bizlerin yanında olan ve bizin her yönüyle destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız´a şahsım ve tüm engelli öğrenciler adına teşekkür ediyorum? dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok