Gönüllü hanımlardan kan bağışı

Gönüllü hanımlardan kan bağışı

KAN HAYATTIR...

Gönüllü hanımlardan kan bağışı

Yağmur Eğitim ve Kültür Derneği gönüllü hanımları, Kırıkkale Kızılay Şubesi'ne kan bağışında bulundu. Dernek binasında bir araya gelen gönüllü hanımlardan, kan vermenin kutsal bir görev olduğu vurgusu yapıldı.  Düzenlenen kampanyada kan vermeye gelen kadınlar,  formları doldurularak, kan değerleri ölçümü yapıldı. Daha sonra ise, doktor tarafından muayene edilen kadınlar, gönüllü kan bağışında bulundular.  

KAN BAĞIŞI

Derneğe katkılarından dolayı teşekkür eden Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, ‘Kan bağışı hem insanlık görevi hem de toplumumuzdaki dayanışmanın bir örneğidir. Bugün başkasına lazım olan kan, belki de bir gün bizlere de lazım olacaktır. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bir damla kan bir hayat kurtarır. Kan bağışı kampanyasına destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNEM TAŞIYOR

Kaplanhan, kan vermenin sağlık açısından da büyük önem taşıdığını belirten Kaplanhan, Kan vermek kalp krizini ve bunun yanında birçok hastalığı önlemektedir. Bir gün herkesin başına gelebilecek bir ihtiyaçtır. Zor durumda olan birine yardımcı olmak İnsanlık görevimizdir. Kan bağışı yapmak insanlara faydalı olması sebebiyle dinimizce de önem arz ediyor” ifadesinde bulundu.

KARA GÜNÜN DOSTU

Kızılay'ın savaşta ve barışta, halkın kara gün dostu olduğu vurgusunu yapan Kaplanhan, Türk Kızılayı'nın birçok faaliyetlerinden biride, kan hizmetleri faaliyetleridir. Kan vermenin faydaları nelerdir diye sorarsanız; kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, vücutta anında genç hücreler dolaşıma katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yiyecek yağ oranı düşer, düzenli kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur" diye konuştu.

DEVAMI GELECEK

Kan verme konusunda her ilin kendine yeterli olması gerektiğini belirten Yağmur Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Fikriye Sözeri ise ilk defa kan verme kampanyasını başlattıklarını ve devamının geleceğini söyledi.

ÇOK ÖNEMLİ

Kan bağışının hem toplumsal hemde kişisel açıdan çok önemli olduğunu ifade eden Sözeri, Kan bağışı toplumsal yardımlaşmanın belki de en önemli noktasıdır. Hiçbirimiz başımıza ne zaman neyin geleceğini bilemeyiz. Ancak afet veya savaş dönemlerinde bu durumun ciddiyetinin farkına varabiliyoruz. Oysa ki başımıza felaketler gelmeden kan bağışını hayatımızın bir parçası haline getirsek gerekli periyotlarla bunu tekrarlasak hem toplumsal boyutta bir yardım yapmış olacağız hem de müthiş bir iç huzuruna kavuşacağız.”şeklinde konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!