Güç Çalışma Şartları Olan, Zor Bir Meslek

Güç Çalışma Şartları Olan, Zor Bir Meslek

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜRSEL AKÇAY HEMŞİRELER HAFTASINI KUTLADI

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜRSEL AKÇAY HEMŞİRELER HAFTASINI KUTLADI

Güç Çalışma Şartları Olan, Zor Bir Meslek

Her yıl 2-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Hemşireler Haftası ile ilgili olarak AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay basın açıklaması yaptı. Hemşirelerin sağlık sektörünün en önemli ve vazgeçilemez parçalarından birisi olduğunu ifade eden Akçay, ?Hemşirelik mesleği tarihi eski mısır dönemlerine kadar uzanan ulvi ve mesleklerden birisidir.?

EKİP ÇALIŞMASINI BİLEN SEÇKİN İNSANLAR

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay hemşireler haftası ile ilgili olarak açıklama yaptı. Hemşirelik mesleğinin insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan bir meslek olduğunu dile getiren Akçay ?Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale´in doğum günü olan 12 Mayıs hepimizin bildiği gibi, hemşirelik haftasının başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde de 12 Mayıs tarihi 1964 yılından bu yana hemşireler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Hemşirelik güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, birçok meslek grubunda olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan hayatı ve sağlığıyla ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan seçkin insanlardan oluşan bir meslek dalıdır. Temelinde sevgi ve saygı yatar? dedi.

SAĞLIK, ÖNEMLİ İHTİYAÇLARDAN BİRİSİ

Tarihi çok eskilere dayanmasına rağmen ülkemizde ilk olarak Hilal-i Ahmer Cemiyeti tarafından kursları açılan hemşirelik mesleğinin dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışan bir meslek dalı olduğunu ifade eden Akçay ?sevgiden şefkatten ve disiplinden uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire sağlığı yerinde olmayan yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Sağlık, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Bu vesile ile ahrete intikal eden bütün hemşirelerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!