Güzel konuşan güzel görür

Güzel konuşan güzel görür

"GÜZEL AĞIZ, GÜZEL YÜREK, GÜZEL TOPLUM"

Güzel konuşan güzel görür

Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği tarafından başlatılan ?Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum´ projesinin çalışmaları sürüyor.

TOPLUMA YÖNELİK PROJELER

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hafize Yıldız, Bilindiği üzere gençlik ve spor bakanlığı her yıl gençlik projeleri destek programı kapsamında 15-30 yaş arası gençlerle, gençlere ve topluma yönelik projeleri desteklemektedir? dedi.

TÜRKİYE ÖNEMLİ YERE SAHİP

Yıldız, ?Bizler Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği olarak bu yıl siz değerli büyüklerimizin desteği ile bir proje üstlendik. Teknoloji çağında hızla ilerleyen ve gelişen Türkiye genç nüfusun çokluğu ile dünyada önemli bir yere sahiptir. Genç ve dinamik çoğunluk ülke gelişimine katkı sağlarken, kültürel anlamda da bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Bunların başında dilimize giren yabancı kelimelerin çokluğu ve argonun, küfrün günlük yaşantıda olağan bir şekilde sokaklarda kullanılması gelmektedir.?

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

?Sokaklarımızda yüksek sesle ve son derece abartılı şekilde küfürlü konuşan insanlar yüzünden aileler rahat yürüyemez olmuştur. Aslında bu tüm Türk halkını kapsayan bir sorundur. Biz, Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği olarak bu sorunun çözüme ulaştırılması yolunda gençlere büyük görevler düştüğü konusunda hemfikiriz. Temiz toplum için temiz çocuk ve gençler gerekmektedir. Çocukları yetiştiren başta aile, çevre ve okul ortamında kullanılan günlük konuşma dilinin maddi ve manevi değerlerimize uygun nitelikte olması için üzerimize düşen görev zor ve önemlidir.?

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

?Bu göreve öncelikle lise ve üniversite düzeyindeki gençleri problemin odağına çekerek, onların farkındalık ve katılımlarını artırmak,  katılımcı ve bilinçli gençlerle toplumumuzda hızla büyüyen bu sıkıntıya çözüm yolları bulmak hedeflenmiştir. Bugünkü amacımız ise hem bilgi vermek hem de gençlik haftası dolayısıyla daha çok gence ulaşmak ve Kırıkkale halkına bilgilendirici broşür dağıtmaktır. Çalışmalarımızın her aşamasında gençlerimizin ve siz değerli büyüklerimizin destek ve katılımları bizim için çok önemlidir.?

HEP BİRLİKTE YAYGINLAŞTIRILMALI

?Gönlümüzden geçen odur ki, bu hassas konuda tüm Ülkemizde bir kelebek etkisi yaratabilsek ve bu meydan kelebeğin kanat çırptığı ilk yer olsa kelebeğin kanadının oluşturduğu o küçük rüzgâr önüne tüm güzel yürekli, sağduyulu Anadolu İnsanımızı katabilse. KIYAD (Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği) Ailesi Olarak bu etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, bu gibi etkinliklerin devamının yaygınlaştırılmasını temenni ederiz? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı