Gâvur aşkından vazgeçin kendi dünyanıza dönün

Gâvur aşkından vazgeçin kendi dünyanıza dönün

YERLİ ÜRÜNE KOTA, YABANCI FİRMAYA YETKİ...

Gâvur aşkından vazgeçin kendi dünyanıza dönün

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, İngiltere´nin AB üyeliğinden çıktığını belirterek ?İktidarı da muhalefeti de bu kör sevdadan vazgeçmeye davet ediyoruz. Bırakın şu Haçlı birliğini, vazgeçin gâvur aşkından. Kendi dünyanıza dönün? diye seslendi.

VAZGEÇİN YABANCI AŞKINDAN, KENDİ DÜNYANIZA DÖNÜN

İngiltere´nin AB üyeliğinden çıktığını hatırlatan Vurgun, iktidarı ve muhalefeti AB sevdasından vazgeçmeye davet etti. Vurgun şunları kaydetti: ?İngiltere´de AB taraftarı bir vekil öldürüldü ve İngiltere AB üyeliğinden çıktı. Kültürleri değerleri aynı olmalarına rağmen, egemenlik sorunu doğuyor diye. Bu topluluğa girmek için bunca terbiye dersi alan yöneticilerimizin bu uğurda Kıbrıs´ı bile feda etme gayretini biz ne ile izah edeceğiz Halkımızın seyirci kalmasını da anlamak mümkün müdür. Bu hangi sorumluluk, hangi kültür, hangi değer anlayışı ile izah edilebilir. İktidarı da muhalefeti de bu kör sevdadan vazgeçmeye davet ediyoruz. Bizin ne dediğimizi bu güne kadar anlamadılar bari İngiltere´den ders alsınlar. Bırakın şu Haçlı birliğini, vazgeçin gâvur aşkından. Kendi dünyanıza dönün. Bizim AB´nin kapısında ne işimiz var. Biz AB´nin kapısında yatacak kadar basit bir medeniyet miyiz? Acilen kendimize gelmemiz ve öz medeniyetimiz olan İslam medeniyetine dönmeli ve yeni adil bir dünyayı kurmalıyız.? diye konuştu.

YERLİ ÜRÜNE KOTA, YABANCI FİRMAYA YETKİ

Yerli ve milli ürünlere kota getirilerek, yabancı firmaların önünün açıldığını örneklerle anlatan Vurgun, ?İngiltere çay üretiminde söz sahibi olduğu için Amerikalılar çay içmiyor. Peki, Lipton´un Rize´de ne işi var. Morris Phlips´in Samsun´da ne işi var. Pancara yasak getirip Cargil firmasına Bursa´da NBŞ üretme yetkisini vermenin mantığı nedir Fındık üretiminde dünyada rakibimiz yok. Tüm Avrupa dâhil istihsalin yüzde 80´ini biz yapıyoruz. Ama Türkiye´nin fındık ihracatçı firması fabrikaları ile birlikte İtalyan Ferrore firmasına satıldı. Fındık kontrolümüzden çıktı maliyet değeri olan 8 TL´ye düştü. Biz İngiliz ve Amerikalılar gibi milli çıkarlarımız için hassasiyet göstermiyorsak bu değişim normal değildir. Tasfiye edilmekte olan bir ülke görüntüsü kimseyi rahatsız etmiyor mu İktidarı ve muhalefeti bu gidişata dur demeye çağırıyoruz? şeklinde konuştu.

İSRAİL İLE MASAYA OTURMAK ÜMMETE İHANETTİR

İktidarın İsrail ile başlattığı normalleşme sürecine değinen Vurgun, daha önce de İsrail´e birçok taviz verildiğine dikkat çekerek, ?Bu durum bize terör örgütü ile başlatılan çözüm sürecini hatırlatıyor. Bile bile yeni bir hata değil, ihanet olur. Kudüs gününde Mescid-i Aksa´yı yıkmaya çalışanlar, Gazze´de yüz karası zulümler sergileyenler adına İsrail başbakanı özel temsilcisi ülkemize geldi. Bu kadınla masaya oturmak, Mavi Marmara şehitlerine ve Filistin davasına bu millete ve ümmete ihanettir? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız