Hain saldırı: 24 şehit, 18 yaralı

Hain saldırı: 24 şehit, 18 yaralı

Hakkari`nin Çukurca İlçesi`nde merkezdeki güvenlik birimleriyle sınırdaki askeri birliğe yönelik eş zamanlı PKK saldırısında şehit sayısı 24`e, yaralı sayısı da 18`e çıktı.

ÇATIŞMALAR SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR SÜRDÜ

Saldırıyı 200 kişilik PKK`lı grubu gece yarısı başlattı. İlçe merkezindeki polis ve jandarma binalarıyla güvenlik noktalarına ağır silahlarla saldıran teröristler, dikkatleri buraya çekti. Hemen ardından ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Işık Bölgesi`nde, Çukurca 21`inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı`na bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kekliktepe Karakolu`na teröristler ağır silahlarla saldırdı. Güvenlik güçleri teröristlerin saldırısına anında karşılık verirken çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Çukurca ilçe merkeziyle sınırın sıfır noktasındaki çatışma bölgesine takviye polis ve asker sevk edildi. Sınırda karakola saldıran teröristlerle çatışan askerlere destek için bölgeye kobra helikopterler sevk edildi. İlk alınan bilgilere göre çatışmalarda, Kekliktepe`de 21, ilçe merkezinde de 3 asker şehit düştü. Çatışmalarda yaralanan büyük çoğunluğu asker 18 güvenlik görevlisi de helikopterle başta Hakkari Asker Hastanesi olmak üzere bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

 

TÜRK ASKERİ IRAK TOPRAKLARINDA

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardından Irak topraklarına kaçmaya çalışan kalabalık PKK`lı grubu, özel birlikler tarafından takibe alındı. Kaçan teröristlerle iki ayrı noktada sağlanan sıcak temasın ardından da özel birliklerin bu iki noktadan sınırı geçerek Irak topraklarına girdikleri belirtildi.

 

ÇUKURCA`YA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardandan Çukurca ilçe merkezine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı. Bu arada en çok kayıpların olduğu Işıklı bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde de yoğun operasyon başlatıldı. Kobra helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyon özel birlikler tarafından yürütülüyor.

İşte Hakkari şehitlerinin isimleri
Hakkari`de şehit olan 24 askerin kimlikleri belli oldu. Hakkari`nin Çukurca İlçesi`nde güvenlik güçleri ve sınırdaki askeri birliğe PKK`lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı düzenlenen saldırıda 24 asker şehit düştü.
 
1- Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer - Akşehir - Konya
2- Üsteğmen Murat Bek - Yozgat
3- Er Adem Çolakoğlu - İstanbul
4- Er Koray Özel - Adana
5- Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum
6- Er Mesut Cengiz - İskenderun
7- Er Süleyman Kalkan - Isparta
8- Er Birol Elmas - Sakarya
9- Komando Onb. Yavuz Çoban - Aksaray
10- Er Ramazan Akın - Ağrı
11- Fevzi Kazak - Gaziantep
12- Komando Er Mehmet Çetin - Aydın 
13- Piyade er Fikret Özel - Samsun 
14- Er Yunus Yılmaz - Ankara
15- Uzman Çavuş Reşit Ercan- Elazığ
16- Er Mehmet Ağgedik - Elazığ
17- Piyade Çavuş İdris Çam - Kahramanmaraş
18- Hüseyin Güldal - Kocaeli
19- Piyade Er Ufuk Bozkurt - Kırklareli
20- Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru - Sinop
21- Asteğmen Bilal Özcan - Bilecik
22- Onbaşı Mesut Kazanç - Erzurum
23- Piyade Er Ahmet Tuncel - Bitlis
24- Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan - Artvin
 

21 terörist öldürüldü
24 askeri şehit edip kaçan teröristlerin sayısı da belli oldu. Türk askeri sıcak takibe aldığı 21 teröristi öldürdü.

 

ÖZEL BİRLİKLER

Hakkari`nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi`ne önceki gün gece saat 01.00 sıralarında başlayan saldırının ardından başlatılan operasyon ve sıcak takip devam ederken, sağlanan sıcak temaslarda ise 21 kadar PKK`lının öldürüldüğü bilgisi geldi. Çukurca`nın 15 kilometre uzağında bulunan Işıklı bölgesi, Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan Vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde operasyonlar yoğunlaştırıldı. Kobra helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyonlar, özel birlikler tarafından yürütüyor.

 

 



 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama