Hak verilmez, alınır”

 Hak verilmez, alınır”

EĞİTİM-SEN'İN 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ COŞKULU BİR PROGRAMLA KUTLAYAN KIRIKKALE ŞUBESİNDE TEK SLOGAN BUYDU...

EĞİTİM-SEN'İN 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ COŞKULU BİR PROGRAMLA KUTLAYAN KIRIKKALE ŞUBESİNDE TEK BİR SLOGAN YÜKSELDİ:

Hak verilmez, alınır”

Eğitim-Sen'in 25. Kuruluş yıldönümünü Makro Sinemalarında düzenlenen konser ve şiir dinletisiyle kutlayan Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, gece boyunca şiire ve müziğe doydu.

TELLİ, KİTAPLARINI İMZALADI

Programa katılan Şair Ahmet Telli, program öncesi ve sonrasında açık kalan stantta şiir severlere kitaplarını imzalarken,  Eğitim Sen'in mücadele tarihinden son bir yıllık eylem ve etkinliklerinin izletildiği Sinevizyon gösterimi yapıldı. İzleyicilerin alkış ve Direne Direne Kazanacağız, Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarıyla sona eren Sinevizyonun devamında, yakın zamanda hayata gözlerini yuman ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal'in İnce Memedin Türküsü okundu.

ÇAĞDAŞ İNSAN, ÖRGÜTLÜ İNSANDIR

Gecenin açış konuşmasında Çağdaş insan, örgütlü insandır, saygın insandır” şiarıyla fiili, meşru mücadeleyle yola çıkarak 1990'da sendikalarını kurduklarını ifade eden Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, bu süreçte sürgünler, baskılar, işkenceler ve ölümler gördüklerini; karanlıkları bedel ödeye ödeye ağartmaya çalıştıklarını; çocuklar özgür, demokratik ve gönençli bir ülkede yaşasın diye bedel ödemeye, karanlıkları ağartmaya devam ettiklerini ve edeceklerini kaydetti.

SEVGİ, DOSTLUK, BARIŞ VE AŞK

100 yılı aşkın mücadele tarihimizde kendimiz için, çocuklarımızın geleceği için, bağımsız demokratik bir ülkede barış içinde eşit birlikte yaşama sevdamız hiç bitmedi. Hiç bitmeyecek de” diyen Şahin, Bugün inadına barış, kardeşlik diyerek sevgi, dostluk, barış ve aşk şiirlerini ve türkülerini hep bir ağızdan söyleyeceğiz” dedi. 

EĞİTİM-SEN MÜCADELEDE 25 YAŞINDA

Eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimin Türkiye'deki tek gerçek temsilcisi Eğitim-Sen mücadelede 25 yaşında” diyen Şahin, Eğitim ve Bilim emekçilerinin tarihi, güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihidir” vurgusu yaptı.

UZUNCA ZAMANDIR DEVAM EDEN BİR SÜREÇ

Eğitim Sen'in tarihi, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele tarihine yaslanmış, TÖS, TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiş bir örgüt olduğunu belirten Şahin, Eğitim-Sen'in, mücadele tarihinin birikimlerinden öğrenerek her türlü baskı ve engellemeye rağmen sürdürdüğü mücadelesinde önceki değerleri arttırarak büyüttüğünü ve geleceğe taşınmasını sağladığını kaydetti.

KARANLIĞI YIRTAN BİR MÜCADELE VERDİK

Eğitimde ve toplumsal yaşamda oluşturulmak istenen karanlığı yırtan fiili mücadele sonucunda okullarda, üniversitelerde, eğitim kurumlarında inşa edilmiş, eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olarak mücadeleci kimliğinden ödün vermeden 25 yılı geride bırakan Eğitim-Sen'in 25 yıllık mücadele tarihinde sadece sendikal hakların değil; aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olduğunun, anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele ettiğinin altını çizen Şahin, Eğitim Sen'in mücadelesi aynı zamanda, düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade ettiği gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye yaratılması mücadelesidir” şeklinde konuştu.

İLKAY AKKAYA COŞTURDU

Şahin'in konuşmasından sonra kürüye çıkan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz da konuşmasında, Eğitim Sen'in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesine, özelleştirmelere, esnek ve angarya çalışma uygulamaları ile çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına karşı, herkes için eşit, parasız ve nitelikli eğitim mücadelesidir” dedi. Eğitim Sen'in, karanlığa karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin, baskılara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, savaşa ve şiddete karşı her zaman barışın savunucusu olduğunu vurgulayan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Eğitim-Sen üyeleri Eğitimci-Şair Ahmet Telli'nin şiir dinletisinde duygulu anlar yaşadılar ve şairi ayakta alkışladılar. Sanatçı İlkay Akkaya'nın sahneye çıkmasıyla doruğa ulaşan coşkulu konserde izleyiciler, sanatçının seslendirdiği eserlere eşlik edip halaya durdular.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı