Halaylı kutlama

Halaylı kutlama

Halaylı kutlama

Halaylı kutlama

Halaylı kutlama

1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı kutlamalarına katılan KESK-Eğitim Sen, Petrol-İş Sendikası işçileri, Emekli Sen, Alevi Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP ve diğer katılımcılar Emek ve İşçi Bayramını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

EMEKÇİNİN GÜNÜ

1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı Kutlama komitesi adına konuşan KESK dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin öncelikle Gaziantep´teki bombalı saldırıda şehit düşen polisler ve operasyonlarda şehit olan askerlere rahmet dilediklerini belirtti. Hain saldırıları kınadıklarını kaydeden Şahin 1 Mayıs´ın emekçilerin, bayramı olduğunu söyledi. Bugün bir araya gelerek bayramı bayram havasında kutlamak istediklerini tüm engellemelere rağmen tüm yurtta olduğu gibi burada da var olduklarını halaylarla, gösterdiklerini bildirdi.

EMEKÇİYİZ HAKLIYIZ

Kutlama alanında işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs", "Direne direne kazanacağız", "Emekçiyiz haklıyız"  diye sloganlar attı. Yapılan konuşmaların ardından tüm emekçiler, seslenişin, başkaldırının simgesi olan halay çektiler. Davul zurna eşliğinde, zılgıtlarla çekilen halaydan sonra emekçiler sesiz bir şekilde dağıldı. Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar dolayısıyla polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Meydan çift sıralı bariyerle çevrilirken alana girenlerin tümünün üzerleri tek tek arandı. Kutlama yaklaşık bir saat sürdü.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ