Hasat başladı Çiftçi umutsuz

Hasat başladı  Çiftçi umutsuz

ZİRAAT ODASI BAŞKANI ORHAN ÖZTÜRK HASAR TESBİTİNİN EN KISA SÜREDE YAPILMASINI İSTEDİ

Kırıkkale’de 2022 yılı hububat hasat sezonu yağışlar nedeniyle biraz gecikmeli başladı. Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk dolu yağışı almayan köylerde hububatın genelde iyi olduğunu ancak son dolu yağışından etkilenen çiftçilerin sezonu açmadan kapattıklarını söyledi. Öztürk, ürün verimi ve kalitede bir sıkıntı olmadığını, ancak dolunun vurduğu bölgelerde çiftçi ve üreticilerin bu sezondan umutsuz olduklarını kaydetti

 YAĞIŞLAR NEDENİYLE ÖTELENMİŞTİ

Kırıkkale’de biçerdöverlerin hububat ekili arazilerde çalışmaya başlamasıyla birlikte 2022 yılı Hasat sezonu başladı. Yoğun yağışlar nedeniyle bir süre ertelenmek zorunda kalınan hasat sezonu yağışların kesilmesiyle birlikte hız kazandı. Hasat sürerken doludan zarar gören köylerde ise tam bir burukluk hakim. Dolu nedeniyle bir yıldan bu yana beklediği ürünü yerle bir olan çiftçiler bu samana kadar yaptıkları masrafı dahi karşılayamayacakları için kara kara düşünüyorlar. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk bölge Milletvekillerinin hasar konusunda çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Öztürk hasar tesbitinin kısa sürede yapılarak dolu nedeniyle mağdur olan çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.   

SEZON ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

2022 yılı hasat sezonunun Kırıkkaleli çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulunan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk “Hasat sezonumuz ilçelerimizin büyük bölümünde başlamış bulunmaktadır. Şuan itibariyle dekara 250-300 kilogram ürün alınıyor. Şimdilik verimde ve ürünün kalitesinde bir sıkıntı gözükmüyor. Afat olan köylerimiz hariç, bol yağışların ürünün verimi ve kalitesini olumlu etkilediğini görüyoruz” dedi.

 

BOL VERİMLİ BİR SEZON HEDEFLENİYOR

Üreticinin belirlenen yeni fiyatlardan ve verimden memnun olduğunu belirten Öztürk “Bilindiği gibi ilimizde arpa ve buğday hasadı yapılmaya başlandı ve ürün piyasaya girmiş durumda. Arpanın 6 TL’den işlem yaptığını görüyoruz. Bu da üreticinin yüzünü güldürüyor. 2022 yılı hasat sezonunun ülkemize, ilimize, çiftçimize ve tüccarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Afat yaşayan çiftçilerimize tekraren geçmiş olsun dileklerini iletiyor, Rekoltesi yüksek, bol, bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız