Hayaller gerçek oluyor

Hayaller gerçek oluyor

YEŞİL VADİDE İLK KAZMA VURULUYOR

Hayaller gerçek oluyor

Kırıkkale için büyük önem taşıyan Yeşil Vadi projesi için ilk adım 30 Ekim´de atılıyor.

YEŞİL VADİDE İLK KAZMA VURULUYOR

Yıllardır Kırıkkale kamuoyunun merakla beklediği ve ne zaman gerçekleşeceği merak edilen Yeşil Vadi Projesinde ilk adım atılıyor. Eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay´ın girişimleriyle ek bütçeye konan ödenek ihalesinin 30 Ekim´de yapılacağı öğrenildi.

EK BÜTÇEYE 10 MİLYON TL´LİK ÖDENEK

Kırıkkale Güçbirliği Platformunda sürekli gündeme gelmesine rağmen bir türlü adım atılamayan Yeşil Vadi Projesinin ilerlemesi noktasında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay´ın girişimleriyle Çevre Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve ek bütçeye 10 milyon TL´lik ödenek eklenmişti. Prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından ihale süreci de başlatılmıştı. Bu sevindirici gelişmenin ardından bir müjdeli haber daha geldi. 10 Milyon TL´lik ihalenin 30 Ekim´de yapılacağı belirtildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Kırıkkale´nin özlemini çektiği Yeşil Vadi Projesinde ilk adım atılmış olacak. Ek bütçeye konan ödeneğin 5 milyon TL´lik diliminin bu yıl içerisinde, ikinci 5 milyonluk diliminin ise 2016 yılında serbest bırakılacağı öğrenildi. İhaleyle birlikte DSİ´nin proje kapsamında Bahşılı-Yahşihan-Irmak köyü arasında bulunan Kızılırmak dere yatağında düzenleme çalışmaları yaptıracağı belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ise ıslah çalışmasıyla birlikte rekreasyon çalışmalarında bulunacağı öğrenildi.

50 BİN TON TAŞ TEMİN EDİLMİŞTİ

Atalay´ın direktifleri doğrultusunda projeyle yakından ilgilenen Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise konuyla ilgili önemli adımlar atmıştı. Yeşil vadi projesi için gerekli olan 50 bin ton taşın Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın girişimleri neticesinde, temin edildiği ve önümüzdeki günlerden itibaren taşların alana taşınmaya başlayacağı öğrenildi. 30 Ekim´de yapılacak olan ihalenin ardından çalışmaların farklı bir boyut kazanması ve projenin hızla ilerlemesi bekleniyor. İhale tarihinin netlik kazanması Kırıkkale´de sevinçle karşılandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü