Hayat Boşluk Kabul Etmez

Hayat Boşluk Kabul Etmez

AHİKA´DAN GENİŞ KAPSAMLI PROJE

Hayat Boşluk Kabul Etmez

2014 yılında başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hayat Boşluk Kabul Etmez´´ Projesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul görülerek hibe almaya hak kazandı. Projenin protokolü imzalandı.

AHİKA´DAN HİBE DESTEĞİ

Kırıkkale Valiliği önderliğinde, Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, MÜSİAD ortaklığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Müftülük ve İŞKUR destekleriyle yürütülen "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Bu hibenin projeye aktarılmasıyla ilgili gerekli sözleşmenin imzalanması amacıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Ahiler Kalkınma Ajansı merkezi olan Nevşehir iline davet edildi.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Sözleşme Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ile Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun tarafından karşılıklı olarak imza altına alındı. Projenin imzalanmasının ardından Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yapmış olduğu açıklamada; ?Madde Bağımlılığı konusunda şüphesiz ki temel öncelik; maddeye hiç başlanılmaması ve maddenin bireyler gözünde bir tercih olmaktan çıkarılmasıdır? dedi. 

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRİCİ ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Uzun şöyle devam etti: ?Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte; önleyici tedbirler başlığı altında farkındalık arttırıcı eğitim ve bilgilendirici etkinlikler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimize hedef grubu olarak lise dönemi genç arkadaşlarımızı belirlemiş bulunuyoruz. Şu ana kadar ise bu etkinlikler kapsamında ilimiz genelinde yaklaşık 2000 gencimize ulaşılmıştır. Öncelikle bağımlılık nedir diye tanımlayacak olursak Bağımlılık, kişinin yaşamını oldukça kısıtlamasına rağmen sürekli ve ısrarcı bir biçimde keyif verici bir maddeyi (sigara, esrar, eroin, ilaçlar vb.) kullanma ya da keyif verici bir davranışı (kumar vb.) sürdürme halidir. Tıbbi tedaviler sonrasında rehabilitasyon aşamasına ve sonrası bireyin topluma kazandırılma aşamasının en az tıbbi tedavi kadar önem taşıdığını biliyoruz. Bu düşünceler ışığında gerekli olan tıbbi tedavilerin sonrasındaki aşamalara olabildiğince önem vererek, tedavi sürecinin boşa çıkmamasını ve bireyin topluma kazandırılmasını amaçlamaktayız.?

ÖNCELİK BİREYİ BAĞIMLILIKTAN KURTARMAK

?Bu kapsamda; Kırıkkale olarak yaklaşık 1 yıldır Kırıkkale Valiliğimiz ve tüm kamu kurum kuruluşları ile birlikte ortak bir çalışma kültürüyle özverili bir şekilde çalışmaktayız. Önleyici tedbirlerin yanında; 9 aydır, madde bağımlısı olup, tedavi olmak isteyen gençlerimizle beraberiz. Müftülüğümüz ile koordineli olarak verilen manevi değerler eğitimlerinin sonuca doğrudan ve önemli katkılar yaptığını gördük. Pozitif geri bildirimler aldık. Bu projemiz Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından değerlendirilip kabul edildi. Onlar ile yaptığımız programlarımızdan olumlu geri dönüşler aldığımız için, bu çalışmalarımızı projelendirmeyi istedik. Proje dâhilinde çalışmalarımıza güç kattık. Bundan sonrasında da hız kesmeden devam etmeyi amaçlamaktayız. Sonuç olarak, Tüm bu çabalarımızın tek bir hedefi var. Asıl hedefimiz Toplumumuzda hiçbir ayrım gözetmeksizin hiç bir ferdimizin bu kötü olguyla tanışmamalarını sağlamaya çalışmaktır. Ancak asıl amacımızın bu olması ile birlikte hali hazırda bağımlı bireyleri görmezlikten gelmek mümkün değildir. Dolayısı ile o bireyleri bağımlılıktan kurtarmakta önceliklerimiz arasındadır.?

GRUP TERAPİLERİ YAPILACAK

?Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen bu projemiz kapsamında madde bağımlısı gençlerimiz AMATEM tıbbi tedavileri sonrasında rehabilitasyon programımıza dahil edilecek. Yaklaşık 6 ay boyunca önceden belirlediğimiz müfredat kapsamında, sabah-akşam gençlerimizle beraber olacağız. Ayrıca gençlerimizin ailelerine yönelik sosyal ve psikolojik yönden destekler verilecektir. Rehabilitasyon programımızda ise; uzmanları tarafından milli-manevi değerler etkinlikleri ve grup terapileri yapılacaktır.  Ayrıca, öfke kontrol yöntemleri, hayata uyum eğitimleri, karar verme yeteneklerini arttırıcı eğitimler, kültür ve sanatsal faaliyetler yer almaktadır. Temennimiz odur ki hiç bir birey ve aile bu felaketler ile karşılaşmasın. Birey ve ailelerin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarının sağlanmasıdır.? Uzun konuşmasının sonunda projeye destek veren şahıs ve kurumlara teşekkür etti.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet