Her şey bilinçli genç nesil için

Her şey bilinçli genç nesil için

600 YÜZ ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Her şey bilinçli genç nesil için

Sağlık Müdürlüğü?nün organizasyonu ile Emniyet Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün de katılımlarıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 16 lise ve dengi okula madde bağımlılığı, organ bağışı, akılcı ilaç kullanımı ve ağız diş sağlığı ile ilgili eğitimler verilmiştir.

600 YÜZ ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Eğitim programı çerçevesinde Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitime Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Emniyet Müdürü Hasan onar ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş katıldı.  Eğitimlerde bin 600 den fazla öğrenciye ulaşılarak öncelikle madde bağımlılığı konusunda gençlere bilinç kazandırılması amaçlandı. Günümüzde büyük bir sorun haline gelen madde bağımlılığına karşı önlem alma çerçevesinde bilgiler verildi. Madde bağımlılığının tedavi süreçleri konuşuldu ve gençlerin özellikle hiç denememesi gerektiği hususu önemle vurgulandı.

KÖTÜYE DEĞİL, BAŞARIYA ÖRNEK OLUN

Eğitim sonrası değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun gençlere hitaben şunları söyledi: ?Geleceğimiz teminatı olan sevgili gençler, tüm dünyada olduğu gibi maalesef ülkemizde de önemli derecede bir sorun gelen madde bağımlılığı sadece siz sevgili gençlerimizi değil, ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir. Bizler siz gençlerimizin sağlam iradelerine ve aile bağlarımıza güveniyoruz. Bu güven duygularının yanı sıra bu yönde devletimizin tüm kurumları ile birlikte çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde yapılan çalışmaların sonuçlarını da almaya başladığımızı görmekteyiz. Aldığımız sonuçlar bizleri bu yolda daha da motive ve etkili çalışmalar yapmaya yönlendirmektedir. Tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki siz gençlerimize en iyi rol model yine sizler arasından olmaktadır. Kötüye, bağımlı olmaya örnek olmak yerine, başarılı, kendisine ailesine ve ülkemize hayırlı bir birey olmak yönünde örnek olabileceğinizi düşünüyoruz.?

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZLERİN İSTİKBALİ ÜZERİNE TESİS OLACAK

?Gerek aileniz, gerek öğretmenleriniz, gerekse de devletin kurumlarında çalışan bizler sizlere her an danışmanlık hizmeti vermeye, bildiklerimiz, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Kapılarımız sizlere daima açık ne zaman isterseniz hiç çekinmeden bizlere ulaşmanızı istediğimizi özellikle belirtmek isterim. Son olarak sizlere verdiğimiz önemi bir cümleye sığdırmaya çalışırsam. Ülkemizin geleceği sizlerin istikbali üzerine tesis olacaktır.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti