HES mağdurlarının zararı karşılanacak

HES mağdurlarının zararı karşılanacak

Vali Ali Kolat, inşaatı devam eden HES inşaatını gezerek, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin devlet tarafından giderileceğini söyledi. Hes`in önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Kolat, enerjinin ülke açısından önemli bir sorun olduğunu ifade

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET ALIYORUZ

Vali Ali Kolat, Çelebi Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. İlçe ziyaretleri kapsamında, Kaymakam Yunus Can İnal`ı ziyaret eden Kolat, daha sonra Karabucak ve Yeniyapan köylerinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hes inşaatında incelemelerde bulundu.Kolat,  inşaatı devam eden Hes çalışmasının zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatarak, bazı vatandaşların bir takım şikayetlerinin olduğunu söyledi.

 

ENERJİ ÜLKE AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bu konuda ilgili firmayla komisyon oluşturduklarını anlatan Kolat, "Firmada ciddi manada anlayış gösterdi. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonra da sürdürecek. Biz de yerinde inceledik. Vatandaşlar açısından ciddi bir mağduriyet söz konusu değil ama mağduriyeti olanlar için de elimizden gelen desteği, yardımı yapacağız" dedi. Hes`in önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Kolat, enerjinin ülke açısından önemli bir sorun olduğunu ifade etti.

 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE VAR

Kolat, ülkenin birçok yerinde bu tür çalışmaların devam ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu: "Bu çalışmalar devam ederken elbette çevreye ve tarım arazilerine zarar vermeden, vatandaşların sağlık ve huzur içerisinde ekonomilerini de olumsuz etkilemeyecek şekilde götüreceğiz. Hep beraber takipçisi olacağız. Bir yol varsa bu hukuk yoludur. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde eğer hukuka aykırı bir uygulama varsa yetkili merciler, mahkemeler ve idari birimler vardır. Oralara müracaat edilmek suretiyle hak aranır."

 

Kolat, ve beraberinde Kaymakam İnal, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın`la İlçede bulunan Kalsit Maden Ocağı ve Çelebi Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Merkezi`ni gezdi.

l)� MoЉ&ȗ0>Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği`nin ülkemizde allerji eğitimi alanında etkinlik gösteren yegâne ulusal kuruluş olduğunun ve bu amaçla hekim eğitiminden halk eğitimine uzanan geniş bir yelpazede görev yapmakta olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. A. Baççıoğlu ise, "Dünya Allerji Organizasyonu (WAO)`nun ülkemizdeki resmi temsilcisi olan Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği tüm dünyada olduğu gibi 7-13 Nisan tarihleri arasında bu yıl da Dünya Allerji Haftası’nı kutlamakta, çeşitli etkinliklerle ülkemizde allerjik hastalıklar konusunda farkındalığın artırılmasına, daha bilinçli ve sağlıklı bir toplum yaratma çabasına katkı vermeye çalışmaktadır”

 

 

SEMİNERLER VERİLECEK

“Derneğimiz tarafından, Dünya Allerji Haftası boyunca toplumumuzun dikkatini anafilaksi ve diğer allerjik hastalıklara çekmek amacıyla çeşitli bilimsel toplantı ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu kapsamda,  9 Nisan`da Ankara, İstanbul ve İzmir`de yapılacak bilimsel toplantıların yanısıra halkımızın bu konularda bilgilendirilmesine yönelik olarak da 12 Nisan 2014 tarihinde saat 10.30-12.00 arasında Ankara’da Optimum alışveriş merkezinde bir eğitim toplantısı gerçekleştirilecektir. Allerjik hastalıklar konusunda daha geniş bilgi için Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği’nin internet sitesi (www.aid.org.tr) ziyaret edilebilir.” dedi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ