Hiç kimse sağlıklı beslenemiyor

Hiç kimse sağlıklı beslenemiyor

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülden Pekcan, obozite ve bodurluğun toplum sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün en büyük hedefinin 2025 hedefinde obozite ve bodurluğu e

GDO’LU ÜRÜNLER HAYATIMIZI ETKİ ALTINA ALDI
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülden Pekcan, Kırıkkale Üniversitesi’nde açılışı gerçekleştirilen Beslenme İlkeleri Uygulama Laboratuarının açılışına katıldı. 21. yüzyılda beslenme ve sağlıklı yaşam koşullarının ihlal edildiğini belirten Pekcan, teknolojiyle birlikte besin ürünlerinin çoğunda Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) bulunduğunu söyledi. Bunun insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Pekcan, bu konuda önemli çalışmalar yapılması gerektiğini ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önemli bir çalışma yapması gerektiğini bildirdi.

OBOZİTE VE BODURLUK ENGELLENMELİ
Beslenme bozukluğu ve aşırı miktarda yemek tüketme sorununun obezite hastalığına yol açacağını belirten Pekcan, obozite ve bodurluğun önlenmesi için dünya sağlık örgütünün önemli bir şekilde çalışma yaptığını kaydetti. 2025 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün birinci sırasında bodurluğu ve oboziteyi önlemek olduğunu belirten Pekcan, obozitenin ileride daha farklı kronik hastalıklara yol açacağını ifade etti. Çocuklarda bu hastalığın giderek arttığını belirten Pekcan, bu konuda çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenmeleri gerektiğini ve fast food ürünlerden uzak durmaları gerektiğini açıkladı.

BESLENME KONUSUNDA BİLİNÇLENMEK GEREKİYOR
Toplumun beslenme konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Pekcan, bu konuda medyaya ve kendilerine büyük bir iş düştüğünü kaydetti. Konunun hakimi olmayan kişilerin medyada yer alarak, insanların kafasını karıştırdığını belirten Pekcan, bu konuda herkesin kendi bildiği doğruları yapması gerektiğini açıkladı. Beslenme konusunda özellikle çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Pekcan, okul kantinlerinin denetlenmesini, tam tahıl buğday ekmeğinin üretilmesi gibi konuların bu sorunun önüne geçeceğini iddia etti.

PROTEİN TOZU KULLANMAYIN
Şişman bir insanın zayıflamasının çok zor olduğunu belirten Pekcan, sağlıklı ve dengeli beslenerek vücudu fit bir hale getirebileceklerini söyledi. Her yere spor salonu açıldığını ve gençlerin spor salonlarında vücut geliştirmek istediğini belirten Pekcan, bunun sağlık açısından çok büyük bir tehdit olduğunu ifade etti. Eriyen yağların, yerini kasa bıraktığını belirten Pekcan, belli bir süre sonra vücutta yağ kalmadığından dolayı yağ yakılmasının azalacağını ve bunun da kronik hastalık haline geleceğini açıkladı. Pekcan, doping için kullanılan protein tozlarının da Sağlık Bakanlığı onayının olması gerektiğini bildirdi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!