Hububat hasadı başladı

Hububat hasadı başladı

BUĞDAY HASADI BİR HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK. TİCARET BORSASI BAŞKANI SÜMER AÇIKLADI

BUĞDAY HASADI BİR HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK. TİCARET BORSASI BAŞKANI SÜMER AÇIKLADI

Hububat hasadı başladı

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer Kırıkkale´de hava şartları dolayısıyla biraz gecikmeli olsa da arpa hasadı başladı, buğday hasadının da bir hafta içinde başlayacağı bildirildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLANACAK

Yaptığı açıklamada, Kırıkkale´de bu haftadan itibaren arpa hasadına başlandığını, önümüzdeki hafta içinde de buğday hasadına başlanacağını söyledi. Biçerdöverleri dane kaybı, hasat yapılacak hububatın uygunluğu, alınması gereken güvenlik tedbirleri gibi konularda denetleneceğini belirten yetkililer çiftçileri de bu konuda dikkatli olmaları için uyardı.

BİÇERDÖVERLER SÜREKLİ TAKİP EDİLİYOR

Biçerdöver kontrollerin Tarım il Müdürlüğü görevlilerince sürekli denetlendiğini ve denetimlerin sürekli yapıldığını belirten yetkililer, Biçerdöverle dane kaybı olmaması için yeni ve dane kaybını önleyen makineler kullanılması gerektiğini söyledi. Sümer, ?Bu çalışmalarda olası bir dane kaybının önüne geçilerek hem üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları sağlanacak hem de ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin kazancı olacaktır? dedi. 

BİÇERDÖVERLERİN TEKNİĞİNE UYGUN BAKIMI

Biçerdöverin tekniğine uygun bir şekilde bakım ve ayarlarının yaptırılması, operatör belgesi olmayan sürücülere biçerdöver kullandırılmaması, hasatta üründeki rutubet durumunun dikkate alınması, hasat esnasında ürün sahibinin bizzat tarlanın başında bulunması gerektiğini belirten yetkililer ?Biçerdöver operatörlerinin mahsulü tarlanın yüzeyine bağlı olarak biçilmesi gereken maksimum 15 santimetre yüksekliğin üzerinden biçmeleri tarlada sap kaybına neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

ÇKS BİLGELERİNİN GÜNCELLENMESİ LAZIM
Ticaret Borsası Başkanı Sümer ayrıca TMO´ya ürün teslim edecek üreticilerin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerini güncellemeleri gerektiğini de dile getirdi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı