Hububatta Kalite Yüksek, Rekolte Düşük

Hububatta Kalite Yüksek, Rekolte Düşük

YAĞIŞLARIN GEÇ GELMESİ REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ

Hububatta Kalite Yüksek, Rekolte Düşük

Kısa bir süre önce başlayan 2017 hasat sezonunun gidişatını değerlendiren Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, hububatta kalite sorununun yaşanmadığını, ancak rekoltenin beklenilen seviyede gerçekleşmediğine vurgu yaptı. Buğdayın en düşük 80 kuruş, en yüksek 94 kuruştan işlem gördüğüne dikkat çeken Başkan Sümer, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) şuana kadar 12 bin Ton alım gerçekleştirdiğini söyledi.

YAĞIŞLARIN GEÇ GELMESİ REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ

Üreticinin yoğun bir şekilde hasat yaptığını belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, hububat ürünlerinin kalitesi, TMO´nun müdahale fiyatları ve bu zamana kadar yapılan alamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu zamana kadar yapılan hasatta elde edilen hububat ürünlerinin kalitesinde büyük oranda sıkıntı bulunmadığına vurgu yapan Başkan Sümer, buğdayın yüzde 90 seviyesinde kalitesinin yüksek olduğunu söyledi. Başkan Sümer ?Kalitede bir sorun yok, ancak rekolte oldukça düşük. Bunun sebebi ise Kırıkkale bölgesinin Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışları almamasından kaynaklı? diye konuştu.

TMO 12 BİN TON ALIM GERÇEKLEŞTİRDİ

TMO´nun müdahale fiyatlarını belirleyerek alımlara başladığını da söyleyen Başkan Sümer ?TMO üreticinin merakla beklediği müdahale fiyatlarını belirledi. Buna göre Buğdayda en düşük 80 KRŞ, tavan fiyat ise 94 KRŞ. TMO Kırıkkale´de Delice, Çerikli, Keskin, Çelebi, Karakeçili, Yahşihan, Balışeyh, Sulakyurt ve Kalecik olmak üzere 9 alım merkezinde aktif olarak üreticiye hizmet veriyor. TMO şuana kadar 12 bin ton alım gerçekleşti. Bu alımların da büyük bölümü kaliteli ürün sınıfında işlem gördü? ifadesini kullandı.

NOHUT YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Şu günlerde Nohut hasadının da başladığını söyleyen Başkan Sümer, Nohut´un üreticinin yüzünü güldürdüğüne işaret ediyor. Başkan Sümer ?Bölgemizde Nohut hasadı başlamış durumda. Şuana kadar yapılan hasatlarda elde edilen ürünlerin kalitesinde bir sorun yok. Kalitenin yüksek olması hem üreticimizi sevindiriyor, hem de kaliteli ürün alacak olan esnafımızın yüzünü güldürüyor. Nohut ürünü bugün itibariyle Kırıkkale bölgesinde 4 TL ila 5 TL arasında işlem görmesi üreticinin yüzünü güldürüyor? dedi.

HABER MERKEZİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı