İdeolojiler, beyinlere giydirilmiş deli gömleğidir

İdeolojiler, beyinlere giydirilmiş deli gömleğidir

‘Şiirden Hayata Bak' adlı söyleşisiyle Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi'ne konuk olan Ünlü Edebiyatçı ve Avukat Hayati İnanç, söyleşisinde insanları edebiyatın anlatacağını belirterek ideolojilerin beyinlere giydirilmiş deli gömleği olduğunu belirtt

İNSANLARI EDEBİYATTAN BAŞKA HİÇ BİR GÖRÜŞ TAM ANLAMIYLA ANLATAMAZ

TRT ekranlarında yayınlanan ‘Can Veren Pervaneler’ adlı programın sunucusu olan Ünlü Edebiyatçı Hayati İnanç, Kırıkkale Üniversitesi Genç Yazarlar Topluluğunca düzenlenen bir davete ‘Şiirden Hayata Bakış’ adlı bir söyleşisiyle konuk oldu. Güler yüzü ve hoş sohbetiyle dikkatleri üzerine çeken İnanç, “İnsanları edebiyattan başka hiç bir görüş tam anlamıyla anlatamaz. İdeolojiler, beyinlere giydirilmiş deli gömleğidir” diyerek hem güldürdü hem de düşündürdü.

SÖZ, KALPLE FEYZİN BİRLEŞİP KARŞI TARAFA AKTARILMASIDIR

İnsan olmanın özelliklerinden biri olan sevgi anlayışına sıklıkla değinen İnanç, “Söz, kalple feyzin birleşip karşı tarafa aktarılmasıdır” diyerek öğrencilere sözlerde ki mananın derinliğinden bahsetti. Nabi, İzzet Molla, Baki, Fenni gibi birçok divan sairinin beyitlerine değinen İnanç, “Şeyh Şamil’den itibaren bir hikâye yazılmaya başlanmış saymakla bitiremeyeceğimiz isimlerle devam edip günümüze kadar gelmiştir. Divan Edebiyatı, gelecek nesillere aktarılmasında büyük siz gençlere büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

DİVAN EDEBİYATI AŞIĞI

Programın ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, katılımlarından dolayı İnanç’a teşekkür plaketi takdim etti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İnanç onlarla da birçok hatıra fotoğrafı çektirdi. Program sonrası Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız`ı makamında ziyaret eden İnanç, bu sohbet esnasında da Divan Edebiyatının eşsiz beyitlerinden örnekler sunmaya devam etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı