İDT Kırıkkale´de

İDT Kırıkkale´de

KIRIKKALE´DE TİYATRO DOLU GÜNLER

İDT Kırıkkale´de

19-20 Şubat tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Kültür Merkezi´nde ?İkinci dereceden İşsizlik Yanığı? ve ?Çiçeğim solmasın ? adlı oyun sahne alacak. 2-5 TL arasında değişen bilet fiyatlarını isteyenler, Kültür Merkezi´nden temin edilebilecek.

ÇOCUK VE YETİŞKİNLERE YÖNELİK

İstanbul Devlet Tiyatrosu Oyuncularının sunacağı çocuk oyunları ?İkinci dereceden işsizlik yanığı? 19-20 Şubat 2016 Cuma ve Cumartesi günü saat 20.00´de, ?Çiçeğim solmasın ? adlı oyun ise 19-20 Şubat 2016 Cuma ve Cumartesi günü saat 11.00 ve 13.00?te Kültür Merkezi´nde sahnelenecek. Biletler 2 ila 5 TL arasındaki fiyatlarla Kültür Merkezi´nden temin edilebilecek.

BAŞINDAN GEÇENLERİ ANLATIYOR

Yetişkinlere hitap edecek olan ?İkinci dereceden işsizlik yanığı´ oyunu Türkiye´de 2001 yılında yaşanan ekonomik krizi konu alıyor ancak tamamen bunun üzerine kurulmuş değil. Sadece kronolojik sıra olarak o dönemde iş bulamayan ve askerden yeni çıkan bir gencin başından geçenleri anlatıyor. Kara komedi olarak anılıyor. Aslında biraz eğlenceli biraz da insanın içini burkan bir oyun. Tabii yaşananlar sadece bir hükümet ya da onu eleştirmekle ilgili değil.

HER ŞEY İNCE ELENİP SIK DOKUNMUŞ

Çocuklara hitap edecek olan ?Çiçeğim Solmasın? adlı oyun, çocuk oyunları kategorisinde, şu ana kadar çocuklar tarafından beğenilen mükemmel bir gösterime sahip. Oyunda psikolojik çözümlemelerden, sahne uyarlamasına değin her şey ince elenip sıkı dokunmuş. Bu titizlikle sahneye aktarılan yapıtın, doğallığı kadar oyuncuların içtenlikleri göze çarpan önemli unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Sadece eğlendirmek maksatlı ya da güldürü ögesiyle yüklü dramatik yapıtlar çocukların hayal dünyalarını sınırlarken, ´Çiçeğim Solmasın´ çocuklarda akıl-ruh-beden eğitimini ön plana çıkarıyor. Oyuncuların içten, sıcak, samimi tavırları ile çocuk kalbinde unutulmayacak izler kalıyor.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı