İftardan sonra tadınız kaçmasın

İftardan sonra tadınız kaçmasın

RAMAZAN´DA TATLIYA VE ŞEKERE DİKKAT!

İftardan sonra tadınız kaçmasın

Ramazan´ın vazgeçilmezleri arasında yer alan baklavaya dikkat çeken Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu ?Vatandaşlarımızın Ucuz satılan baklavadan uzak durması lazım. Tatlıcı ve Pastacı esnafı hariç aralarda satış yapanlardan tatlı ve dondurma almayın? dedi.

DİKKATLİ OLUN

Ramazan´ın gelmesiyle tatlıya talep artarken; Lokantacılar ve Pastacılar Odasından ucuz baklava uyarısı geldi. Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu? Vatandaşlarımızın Ucuz satılan baklavadan uzak durması lazım. Tatlıcı ve Pastacı esnafı hariç aralarda satış yapanlardan tatlı ve dondurma almayın aralarda satılan tatlıların ucuza satılmasından dolayı kalitesiz malzemeler kullanılmış ve büyük ihtimalle hile olabilir? dedi. Vatandaşların mutlaka ucuz tatlıya dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Eroğlu Ramazan ayı münasebetiyle tatlı ve dondurma alan vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi.

EN MEŞHUR TATLILARDAN BİRİDİR

Yurdalan Eroğlu Baklava, Türk mutfağının en meşhur ve en beğenilen tatlılarından biridir. Kırk kat yufka ile yapılır. Baklavanın yapımı için en öncelikli temel malzeme olarak nişasta gereklidir. Nişasta, buğdaydan elde edilir, buğdayın suyla kaynatılmasını izleyen yorucu bir sürecin ürünüdür. İkinci olarak havanda el ile ezilmiş ceviz içi, üçüncü olarak ise şeker şerbeti gerekir. Malzemeler açısından yapılan çalışmalarda şekerin baklava ile buluşması yakın çağlarda olmuştur. İşte muhteşem Türk mutfağının vazgeçilmezi olan Baklava ve tatlı alırken vatandaşlarımızın ucuz tatlı almamalarını istiyoruz? şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIMIZI UYARMAYI BORÇ BİLİRİZ

Yurdalan Eroğlu, Merdiven altı imalatçıların, ürettikleri baklavayı çok ucuza piyasaya sürdüğünü ve vatandaşların bu tür ürünlere rağbet göstermemeleri gerektiğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti: "Baklava için kullanılan malzemelere bakıldığında Pastacı esnafında kaliteli titiz ve hijyenik bir ortamda üretildiğinden dolayı fiyatları ve satışları ona göre. Ama merdiven altı dediğimiz ve aralarda satış yapanlar ve malzemeyi ucuza kullanan satıcılardan kesinlikle vatandaşımızın sağlığı için tatlı almamalarını istiyoruz. Bu sadece tatlı çeşitleri için geçerli bir durum değil aynı zamanda bu düzende dondurma satan satıcılardan da dondurma almamalarını vatandaşımızı uyarmayı boynumuza borç biliyoruz? şeklinde konuştu.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!