İl Müftülüğünün AB Projesi Kabul Edildi

İl Müftülüğünün AB Projesi Kabul Edildi

DEZAVANTAJLI GRUPLAR ELE ALINACAK

İl Müftülüğünün AB Projesi Kabul Edildi

Kırıkkale valiliği Proje Destek Ofisince Kırıkkale Müftülüğü adına hazırlanan proje Avrupa Birliğince kabil edildi. Proje 492 proje arasından seçilen 10 projeyle birlikte değerlendirildi.

YETİŞKİN EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE

Konuyla ilgili olarak Kırıkkale Müftülüğünce yapılan açıklamada ?Kırıkkale İl Müftülüğü ve Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi´nce hazırlanan, 2015 Yılı Erasmus + (Plus) Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında başvurusu yapılan 2015-1-TR01-KA104-020427 referans numaralı ?Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi? projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) desteklenmeye değer bulunmuştur. Projemiz, başvurusu yapılan 492 proje arasından seçilen 10 proje içinde yer alma başarısını göstermiştir. Projenin toplam maliyeti 59.390 Avro´dur. Böylelikle il müftülüğü 59390 Avroyu söz konusu proje için hibe olarak almaya hak kazanmış oldu? şeklinde ifadelere yer verildi.

ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE

Açıklamada şu ifadelere yer verildi ?Proje ile Dezavantajlı gruplara yönelik iyi uygulamaların AB ülkelerinde manevi, sosyal ve psikolojik bakım uygulamalarının katılımcılar tarafından yerinde görülerek incelenmesi, mesleki formasyon ve yeterliliklerinin artırılmasına, iyi uygulama modellerinin ve öğrenilen deneyimlerin basılı, görsel, sosyal medya ve internet vasıtası ile ülkemizde yaygınlaştırılmasına, konsorsiyum üyelerinin bağlı oldukları birimlerin/bakanlıkların dezavantajlı gruplara dair sosyal politikalarını belirlemesine, ilgili kurumlar arası işbirliği ağının geliştirilmesine, Onuncu Kalkınma Planı´nda dezavantajlı grupların entegrasyonu ve fırsat eşitliğine dair belirlenen stratejik hedeflerin gerçekleştirilmesine katkı sağlaması amaçlanmaktadır.?

DEZAVANTAJLI GRUPLAR ELE ALINACAK

Proje, madde bağımlıları, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, mülteciler, eski hükümlüler, yoksullar gibi dezavantajlı grupların entegrasyonu ve fırsat eşitliğine yönelik manevi ve psiko-sosyal bakım uygulamalarının yerinde görülerek dezavantajlı gruplar ile ilgili kurumlarımızın yetişkin eğitimi personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve proje konusuna dair yurt dışında gelişim fırsatları kazandırılmasını içermektedir.

PROJE KATILIMCILARIN DENEYİMİ

Proje katılımcılarının edindiği deneyimlerin bölgedeki paydaşlara aktararak manevi ve psiko-sosyal bakım uygulamaları konusunda ilgili kurumlarımızın hizmetlerin iyileştirilmesi, etkinleştirilmesi, ve kapasitesinin artırılması projenin beklenen sonucudur.?

PROJE ÜÇ İLİ KAPSIYOR

Projenin katılımcıları, Kırıkkale, Ankara ve Kırklareli´nde dezavantajlı gruplar ile çalışan yetişkin eğitimi ile ilgili kurumlardan oluşan konsorsiyum üyesi kamu kurumları, üniversite, STK´ ların çalışan yetişkin eğitimi personelinden oluşan 30 kişiden oluşmaktadır. Personel hareketliliği, 2016 yılında dezavantajlı gruplara yönelik manevi ve psiko-sosyal bakım konusunda iyi uygulamaların yapıldığı ülkelerden olan Almanya, İspanya ve Macaristan´da ikişer haftalık iş başı eğitimi ve izleme faaliyetlerini kapsamaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde proje konusu ile ilgili uygulamaların yerinde görülmesi, incelenmesi, iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve projenin raporlanması faaliyetleri ile projenin amacına ulaşması ve başarılı bir şekilde sonuçlanmasına katkı sağlayacak ortak çalışmanın projenin konsorsiyum üyelerinin kapasitesinin artmasına katkı sağlayacağı öngörülmektedir.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet