İletişim dolandırıcıları teknolojiyi kullanıyor

İletişim dolandırıcıları teknolojiyi kullanıyor

SON YILLARDA ARTIŞ OLDU

İletişim dolandırıcıları teknolojiyi kullanıyor

Kırıkkale İl  Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Müftülüğünce ortaklaşa  "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" konulu konferans düzenlendi.. Konferansta son yıllarda artan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekildi.

SON YILLARDA ARTIŞ OLDU

Nur Cami Konferans Salonundaki programda konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli komiser Hasan Avşar, son yıllarda iletişim yoluyla dolandırıcılık yapmanın bir geçim kaynağı haline geldiğini söyledi. Gelişen teknolojiye rağmen dolandırıcılık olaylarının arttığını belirten Avşar, "Bilgisayar programları sayesinde istenilen kurumun telefon numarası, bazı özel hat numaraları hatta 155 polis imdat numarası dahi mağdurların telefonunda gözükecek şekilde gösterilebiliyor? dedi.

TİYATRO GÖSTERİSİ

?Yine telefon görüşmelerinde konferans sistemiyle aile içinde aynı anda birden fazla kişiyle görüşme senaryosu uygulayabilmektedirler. Bu senaryolar ülke gündemine göre de şekillenmektedir. Bu senaryoların en belirgini kendilerini hâkim, savcı, polis olarak tanıtarak sözde bir terör operasyonundan bahisle yapılan dolandırıcılıktır." Polis, hâkim, savcı veya kamu görevlisinin vatandaşlardan para istemeyeceğini vurgulayan Avşar, internet üzerinden alınan araç, telefon ve diğer eşyalarda kapora ödenmemesi gerektiğini kaydetti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı