İLK YARI ANALİZİ

İLK YARI ANALİZİ

3.Lig 3.Gruptaki temsilcimiz Kırıkkale Büyük Anadoluspor, ilk devreyi 3.sırada tamamladı.

17 maçta topladığımız 32 puanla maç başına 1.88 gibi iyi bir puan ortalaması tutturduk. Bu yazımda takımımızın ilk yarıdaki performansını mevkiler bazında genel olarak değerlendirdim.

 

KALECİ

Kalemizi geçen yıl da koruyan İlker Günay bu sene fantastik bir ilk devreyi geride bıraktı. Yediği 6 golle şu an Türkiye’de profesyonel liglerde en az gol yiyen kaleci olan İlker, Avrupa’da da ilk 5 içinde yer alıyor. Takımımızın topladığı puanlarda en büyük katkıyı veren isimlerin başlarında geliyor.

 

 

SAVUNMA

Dörtlü savunma oynadığımız ilk devrede defansın solunda Yunus Emre, stoperde Mehmet ve Doğukan oynadı. Sağda ise Seyit ve Onur dönüşümlü forma şansı buldular. Kaleciyle beraber savunmanın mükemmel uyumu, en az gol yiyen takım olmamızda büyük rol oynadı. Kaptan Mehmet oynadığı başarılı futbolla savunmanın en önemli ismi olarak göze çarptı. Doğukan daha tecrübesiz bir isim olmasına rağmen o da Mehmet’in tecrübesinden de faydalanarak başarılı bir performans sergiledi. Doğukan ayrıca Ankara Tki’de iken de Tki ligin en az gol yiyen takımıydı. Savunmamız her ne kadar yeterli gibi dursa da sakatlıklar ve ceza durumunda sorun yaşamamak için bir stoper ihtiyacımız bulunuyor. Geriye düşünce zorlanan bir takımız. Eğer bir stoper alınırsa bu stoper geriye düştüğümüzde hücuma da destek verecek nitelikte bir isim olmalı. 

Genel olarak savunmada sorun yaşamadık ama forvet eksikliğinden dolayı rakipler geriden daha rahat oyun kurabildiler. Forvet konusunda buna değineceğim.

 

ORTA SAHA

Orta saha dizilişimizde 2 ön libero, bir merkez orta saha ve 2 kanat şeklinde bir oyunu benimsedik. Ön liberoda Emrah Sürücü sabit oynadı. Yanına bazen Onur bazen Buğra, bazen de Yiğit dahil oldu. Buğra ligin başında genelde 11’de şans bulurken son haftalarda yedek olmaya başladı. Orta sahada özellikle Emrah çok iyi bir performans sergiledi. Hem yaptığı preslerle, hem de takımın hücum ile defans arasındaki koordinasyonunu sağlayarak orta sahamızın güçlü kalmasını sağladı. Yanında oynayan Onur ise joker gibi hem orta sahaya hem de savunmaya yardım etti. Önünde oynayan ve daha çok forvet arkası gibi duran Uğur Ayhan ise özellikle sakatlandıktan sonra beklenen performansı veremedi. Aslında takımdaki en teknik 2-3 oyuncudan birisi Uğur. Kendisinden beklentimiz daha büyük. 

En etkili oyuncularımızın olduğu yer ise kanatlar oldu. Ali Kemal ve Yasin Reis takımımızın gol yükünü beraber çektiler. İkisi de Ali Özgür gittikten sonra en uç mevkide görev aldılar. Ali Kemal 6, Yasin Reis ise attığı 5 golle takımımızın attığı gollerin yarısına imza attılar. Burada Ali Kemal’e ufak bir parantez açacağım. Müthiş bir performans sergilerken sosyal medya paylaşımlarından dolayı kadro dışı kalmıştı. Daha sonra özür dileyerek takıma tekrar döndü ama eski performansından uzak bir görüntü çizdi. Umarım ikinci devre başlardaki iyi Ali Kemal’i tekrar görebiliriz.

 

 

 

FORVET

Bu sene en sıkıntı çektiğimiz yer maalesef forvet oldu. Eskilerin “atanla tutanın iyi olacak” sözündeki “tutanımız” ne kadar iyiyse “atanımız” o kadar kötü oldu.

Lige Ali Özgür Basa ile başladık. Kariyeri fena olmamasına rağmen bir türlü dikiş tutmadı. Bizde süre aldığı 5 maçta da golden uzak olan Ali Özgür, mücadele yönünden de çok eksik kaldı. 7.  Hafta yolların ayrılmasından sonra forvette zaman zaman genç Osman Emirkan süre buldu. Bir tane 90 dakikası olan Osman’ın ligde 2 tane de golü bulunuyor. Yedek olarak ikinci devre de işimize çok yarayacak bir oyuncu. Şu ana kadar ki performansıyla Osman iyi bir transfer gibi duruyor.

Osman dışında da Ali Kemal ve Yasin’den devşirme forvetler yaptık ve onlar da gayet başarılı oldular.

 

Taraftar

Takımımızı her koşulda her ligde cefakarca destekleyen taraftarımız ilk devrede takımımızı yalnız bırakmamaya çalıştı. Bunda da taraftar gruplarının büyük çabası vardı. Onlar özveri ile taraftarı stada çekmeye çalışsa da bunda maalesef çok başarılı olamadı.

Artan covid vakaları, stadyumlara girişte istenen aşı şartı, stat ile şehrin tam bütünleşememesi(Karabudak’ta bu yoktu) gibi sebeplerin yanı sıra bilet fiyatları da yüksek olunca taraftar sayımız istenen düzeye çıkamadı.

İkinci devre play-off yolunda özellikle taraftarımıza büyük iş düşüyor. Başpınar dolsa bile stadın yapısından dolayı bir baskı olmayacaktır. Bu gerçeğin farkında olsak da taraftarın ilgisini gören futbolcularımızın iştahı ve hırsı bir kat daha artacaktır. Onların bu iştahına elimizden geldiği kadar ortak olmalıyız, stadı doldurup destek olmalıyız.

 

Genel Değerlendirme

Büyük bütçe ile kurulan bir takım değiliz. Lig başlarken kadroya bakınca orta sıralarda yer alırız düşüncesi birçok kişide hakimdi. Geldiğimiz noktada şampiyonluk biraz zor görünse de play-off hattında yer alıp oradan 2.lige çıkmanın yollarını arayacak bir konumda ilk devreyi bitirdik. Buna hem gruptaki diğer takımların performansı, hem de kendi gücümüz nispetinde inanıyoruz.

Özellikle hocamız Nihat Baran, kısıtlı kadroyu çok verimli değerlendirdi. Bugün bu kadro ligde 3.sırada ise en büyük pay sahibi Nihat Baran’dır. Kırıkkale’mizin bir değeri olan Nihat Baran’a sonuçlar kötü gitse bile destek vermekten imtina etmemeliyiz.

 

Başarılı bir ilk devreyi geride bıraktık ama lig uzun maraton. Yapacağımız transferler ligdeki konumumuzu belirleyecektir. Her ne kadar devre arasında transfer yapmak zor olsa da eğer üst lig istiyorsak nokta transferler konusunda bu zorluğu aşmalıyız.

Takımımıza ikinci devrede yürekten başarılar dilerim…



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ