İmam Hatip mezunları gecede buluştu

İmam Hatip mezunları gecede buluştu

SİYASET VE EĞLENCE BİR ARADA

İmam Hatip mezunları gecede buluştu

Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından ‘Geleneksel İmam Hatipliler Gecesi' düzenlendi.

EĞİTİM ÖNEMLİ

İmam Hatip Lisesi mehter takımının İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. İmam Hatipliler Gecesi'ne katılan Akdoğan, eski Türkiye`yi dönmek isteyenlerin, imam hatip ve meslek liselerinin önünü kesmek için "1+8+3" eğitim modelini getirmeyi planladığına dikkati çekti. Akdoğan, başörtülü insanları 28 Şubat döneminde "ya sev, ya terk et" söylemiyle dışlandığını ifade ederek, şimdi bazı muhalefet partilerinin, o dönemi tekrar getirmeye çalıştığını anlattı.  

KARANLIK ZİHNİYET

Akdoğan, 28 Şubat zihniyetinin imam hatiplilere hayat hakkı tanımadığını vurgulayarak, "İmam hatiplileri hep ölü yıkayıcısı muamelesi yaptılar. Görelim bakalım imam hatipler cenaze mi yıkarlar, yoksa bu karanlık zihniyeti mi yıkarlar? Hep beraber göreceğiz. Bu karanlık zihniyet tarih olacak. 60 binlere düşen imam hatipleri bugün bir milyona çıkardık. İnşallah daha iyi noktalara gelecek. Bunların zihniyeti, işte o 28 Şubat`ına Türkiye`yi geri döndürmeye çalışan, din dersini kaldırmaya çalışan, diyaneti kapatmaya çalışanların zihniyeti. Partinin ismine bakmayın, hepsi aynı zihniyettir. Biri Türkçe ezan peşinde koşuyordu. Biri Kürtçe ezan peşinde koşuyor." 

GÖZYAŞI AKITTI

Türkiye`nin her alanda çok iyi bir noktada olduğunu ancak bazılarının bu kazanımları kaybettirmek istediğine dikkati çeken Akdoğan, bunlara kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini bildirdi. Akdoğan, kazanılan hakların büyük mücadele sonucu elde edildiğini vurgulayarak, "Kızlarımız çok gözyaşı döktü. İmam hatipli yavrularımız çok gözyaşı akıttı. Hep itildiler, kakıldılar, ötelendiler. Şimdi biz istiyoruz ki ötekisi olmayan, kimsenin horlanmadığı, dışlanmadığı bir yeni Türkiye inşa edelim. Herkesin evsahibi olduğu, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, onurlu bir Türkiye inşa edelim" dedi.

BUNA İHTİYACI VAR

Siyaseti; ahlaki, insani ve vicdani bir duruş için yaptıklarını ifade eden Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ahlaki, insani ve vicdani duruşun en iyi öğrenileceği yer imam hatiplerdir. Bugün bütün dünyanın buna ihtiyacı var. `Dünya 5`ten büyüktür` demek için, İsrail`e katil diyebilmek için, Suriye`deki zalime zalim diyebilmek için, Mısır`daki darbeye darbe diyebilmek için, büyük bir yürek sahibi olmak için imam hatiplerdeki eğitime ihtiyaç var. İmam hatipler bunu kazandırıyor. Biz de onlardan aldığımız güçle ve ilhamla bütün bölgelere bu hakikati haykırıyoruz. Mazlumların gür sesi olmaya çalışıyoruz."

HİÇ UYUNMADI

Atalay, 28 Şubat döneminden yaşadığı bir anıyı anlatırken, "1997 yılının Ağustos ayı. Yaz ayı fakat 28 Şubat`ın rüzgârıyla parlamento çalışıyor. Parlamentoda görüşülen kanun `Temel Eğitim Yasası` ve 3 partinin koalisyon hükümetiydi. Koalisyon ortakları hepsi büyük bir çabayla gece dahi çalışıyorlar ve hedefleri iş liseleri ile imam hatip okullarının orta kısmını kapatmak. Öyle büyük bir mücadele verildi ki ağustos ayının bir gecesi... Hiç uyunmadı, Meclis çalıştı. Bizde uyumadan televizyondan takip ettik. Ertesi gün, öğle sonrası o kanun Meclisten çıktı. O vakit hepimiz çok üzüldük. Ben kimi not tutarım ve o günkü notumda `hayatımızın acı günlerinden birisi` diye yazmıştım. O notum halen durur. Bunlar eski Türkiye. İmam hatip liselerinin orta kısmını kapattılar, sonra liseleri kaldı fakat bu kez da üniversiteye girişi zorlaştırdılar. Herkes üniversite sınavına giriyor. İmam hatip liseliler daha yüksek puan alsa bile puanlarının bir kısmı düşürülüyordu. Böyle bir adaletsizlik. Bu Türkiye`de yaşandı. 28 Şubat süreci böyle bir süreçti."



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı