İngilizce bilen Hukukçu mutlaka bir adım önde olacaktır

İngilizce bilen Hukukçu mutlaka bir adım önde olacaktır

İNGİLİZCE BİLEN ÇOK, KONUŞAN AZ!

İngilizce bilen Hukukçu mutlaka bir adım önde olacaktır

Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Amerikan Kültür Dil Okulları ortaklaşa Hukukta İngilizcenin önemi adlı konferans düzenlendi. Konferansta, konuşmacılar İngilizce bilmenin bir hukukçuyu daima bir adım öne çıkaracağına vurgu yaptılar.

İNGİLİZCE BİLEN HUKUKÇU AYRICALIKLIDIR

Hedeflerini, ?Hukuk okuyan öğrencilerimize İngilizce bilmenin bölümlerinde yaratacağı fark ve kendilerine sağlayacakları ayrıcalığı ortaya koymak? olarak ifade eden Amerikan Kültür Kırıkkale ve Yahşihan Temsilcilikleri, Kırıkkale Üniversitesi Kocatepe Salonunda Hukuk Fakültesinde okuyan tüm öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri düzenlediler.

İNGİLİZCE ODAKLI KONUŞMA DERSLERİ VERİLİYOR

Amerikan Kültür Kırıkkale ve Yahşihan Temsilcilikleri olarak Hukuk Fakültesi öğrencilerine İngilizce konuşma odaklı eğitim sistemi hakkında bilgi desteğinde bulunduklarını ifade eden Amerikan Kültür Dil Okulları Kırıkkale Şubesi Başkanı Ahmet Uçan,  Avrupa Dil Konseyi onaylı eğitim veren ve Avrupa Dil Portfolyosu uyumlu müfredatı takip eden kurumsal bir dil okulu markası olduklarının altını çizerek, ?Öğrencilerimize yabancı öğretmenlerle Speaking (Konuşma) Clubları düzenleyerek konuşma eğitimi veriyor, uygulayarak ve konuşarak İngilizce öğrenmenin keyfini yaşatıyoruz? dedi.

İNGİLİZCE BİLEN ÇOK, KONUŞAN AZ!

Uçan konuşmasına şöyle devam etti: ?Bilindiği gibi İngilizce konuşmak ve İngilizce hâkimiyeti olan kişilerle çalışmak şu anda birçok alanda ve bölümde öneme sahip. Maalesef mevcut durumda İngilizce konuşabilme oranı mezunlar arasında ciddi anlamda düşük. Amerikan Kültür olarak, konuşarak İngilizce öğretiyoruz. Gereksiz Gramer ve kelime bilgisi yerine daha kalıcı pratik uygulama odaklı bir eğitim imkânı sağlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz aldıkları eğitim sonunda Avrupa Dil Konseyi onaylı uluslararası geçerli bir dil sertifikasına sahip oluyorlar.?

HER TÜRLÜ İMKÂNDAN FAYDALANSINLAR

Kırıkkale Barosu Avukatlarından ve eski Baro Başkanı Av. Ayhan Yılmaz da konferansta söz alarak, ?Gelecekte hukukçu olacak olan arkadaşlarımıza İngilizce bilmenin önemini hatırlatmama gerek var mı bilemiyorum. Ancak avukatlık hayatlarında veya hâkim, savcı olduklarında İngilizcenin kariyerlerinde ve hayatlarında ne denli önem arz ettiğini bildiklerine eminim. Bu tür eğitimlerin, müstakbel meslektaşlarımızın Türkiye´nin hukuk sisteminde daha etkili olabilmenin yolunu açacağına inanıyorum. Ayrıca bu eğitimlerden faydalanan arkadaşlarımız başta Amerika olmak üzere İngiltere´de, Malta´da gerek dil pratiği yapma (Work and Travel) gerekse Master imkânlarından yararlanmalıdır? şeklinde konuştu.

HABER: ARZU KAYIR



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti