Irmağa ve göletlere girmeyin

Irmağa ve göletlere girmeyin

SUYA ATLAMALAR DA BOĞULMA RİSKİ OLUŞTURUYOR

Irmağa ve göletlere girmeyin

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yaz aylarında artış gösteren boğulmaların önüne geçilmesi için vatandaşlara uyarıda bulundu.   Uzun, aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşların serinlemek amacıyla göl ve akarsulara girme isteğinin arttığını söyleyerek, ırmak ve göletlere girilmemesi uyarısında bulundu.

ÖNEMLİ UYARI

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Türkiye´de her yıl yüzlerce kişinin serinlemek için girdiği deniz, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinde boğulma sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Uzun, ?Yüzme bilmeyen insanların suya girmesi tehlikeli sonuçlar ve can kaybına neden olmaktadır. Böyle bir durumda sudan çıkarılan şahıs, zaman kaybedilmeden hastaneye kaldırılmalıdır. Suda boğulmalarda, boğulma sırasında nefes borusu girişinin kasılmasına bağlı olarak çok az miktarda su akciğere giriyor.?

SUYA ATLAMALAR DA BOĞULMA RİSKİ OLUŞTURUYOR

Suda boğulanlarda özellikle soğuk havalarda 20-30 dakika geçse bile yapay solunum ve kalp masajına başlanmalıdır. Boğulmalarda ağızdan ağıza ya da ağızdan buruna solunumun suda yaptırılması mümkündür ve bu uygulamaya su içerisinde başlanmalıdır. Uygulama derin sularda mümkün olmayabilir. Bu nedenle kişinin hızla sığ suya doğru çekilmesi gerekir" dedi. Uzun, suya atlama sonucu boğulma riskinin yanı sıra genel vücut travması ya da omurga kırıklarının da yaşandığını belirtti.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!