İş işten geçmeden müdahale edilmeli

İş işten geçmeden müdahale edilmeli

TÜRKİYE, SURİYE SİYASETİNİ TÜRKMEN MERKEZLİ OLARAK YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ

İş işten geçmeden müdahale edilmeli

Türk Enerji-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, Bayır-Bucak Türkmenleri konusunda iş işten geçmeden gerekli müdahalelerin yapılması gerektiğini söyledi.

TÜRKMENSİZ BİR HAT OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

Türk Enerji-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, Bayır-Bucak Türkmenlerine yönelik Rus destekli Esad harekâtıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında Türkmen dağında meskûn soydaşlarımızın çok zor durumda olduğunu dile getirdi. Mazılıgüney, ?Türkiye-Suriye sınırında Türkmensiz bir hat oluşturmak üzere yapılan bu harekâtın bölücü örgüt ve İsrail´in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline hizmet ettiği anlaşılmaktadır. Bölgeden yardım çığlıkları yükselmektedir. İran, Şii varlığı üzerinden bölgeye müdahil olabiliyorsa Türkiye, Türkmen varlığı üzerinden aynı hakka sahiptir? dedi.

ESAD´IN ŞARK KURNAZLIĞI

?Bugün sınırlarımızın dibindeki soydaşlarımıza sahip çıkamazsak yarın sınırlarımızın içini koruyamayız? ifadesini kullanan Mazılıgüney, ?Viyana´da varılan mutabakat uyarınca gerçekleşecek ateşkes öncesi Esad sınır hattının bu kısmını Türkmenlerden temizlemek gibi bir şark kurnazlığını hayata geçirmektedir. Ateşkes sonrasında yurtlarını geri almak için Türkmenlerin yapacağı her hamle onların ateşkesi bozan taraf olarak algılanmalarına neden olacağından Esad´ın oluşturduğu fiili durum yanına kâr kalacaktır. Aynı zamanda PYD/PKK ittifakına bu bölgeyi devredip Türkiye sınırını örgütün hâkimiyet alanına dönüştürme tehdidiyle devletimize kafa tutacaktır? diye konuştu.

TÜRKİYE, SURİYE SİYASETİNİ TÜRKMEN MERKEZLİ OLARAK YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ

Türkiye´nin, Suriye siyasetini Türkmen merkezli olarak yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Mazılıgüney, ?Aksi takdirde bölgede kendine umut bağlayan soydaş ve dindaşlarının nezdinde telafisi mümkün olmayan itibar kaybına uğrayacaktır. Türk kamuoyu Kobani için ortalığı ayağa kaldıran bölücü örgüt yandaşları kadar bu bölge için duyarlılık sahibi olmalıdır. İş işten geçmeden gerekli tedbirler alınmalıdır. Yoksa bu gelişmelerin faturası ülkemiz için çok ağır olacaktır? şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ