İş Kur´dan 8 aylık iş müjdesi

İş Kur´dan 8 aylık iş müjdesi

TOPLAM BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

İş Kur´dan 8 aylık iş müjdesi

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü istihdamın arttırılması ve işsizliğin önlenmesi için Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında belediyelere 645 işçi sözleşmesi yapıldı.

KURUM VE BELEDİYELER DAHİL OLDU

Bu kez kamu kurum ve kuruluşlarından kaymakamlıklar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksek Okulu, Kırıkkale Üniversitesi, İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumlarla 345 işçi sözleşmesi imzalandı.

TOPLAM BİN KİŞİ

İş Kur İl Müdürü Ulu, 8 ay süren bu programlarda belediyelerin Kamusal altyapının yenilenmesi, park ve bahçelerin, mezarlıkların düzenlenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, sınıf ve çevre temizliği, ilimizdeki camilerin temizliği ile çevre düzenlenmesi, ilde ormanların bakımı ve fidan dikimi konularında İl, ilçe ve belde belediyeleri, ilçe kaymakamlıkları, ildeki diğer kurumlarla imzalanan protokollerle toplam 34 adet projede bin kişinin 23 Ekim 2015 tarihinden 15Haziran 2016 tarihine kadar istihdam edileceğini açıkladı.

İLK ÖNCE BİRİNCİ LİSTE

Ulu, ?Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında başvuruların 5 Ekim 2015 Pazartesi günü başlayacağını İl Merkezindeki projeler için; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, İlçelerdeki projelere; İlçe Belediyelerindeki İş Kur hizmet noktalarında, beldelerdeki projelere de; belde belediyelerindeki İş Kur Hizmet Noktalarında, 05 Ekim-14 Ekim 2015 tarihleri arasında hafta içi mesai saatlerinde başvuru alınacaktır. Ayrıca İnternet üzerinden (www.iskur.gov.tr) belirtilen tarihler arasında günün 24 saati bireysel başvuru yapılabilecektir. Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar; birinci liste, bunların dışında kalanlar ikinci liste, olacak şekilde tasnif edilecek ve katılımcılar öncelikle birinci listeden seçilecektir. Programla ilgili ayrıntılı bilgiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzden ulaşılabilecektir? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı