İşçi sağlığı kadar iş güvenliği de önemli

İşçi sağlığı kadar iş güvenliği de önemli

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

İşçi sağlığı kadar İş güvenliği de önemli

Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun, ?İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kamu özel sektör ayrımı yapılmaksızın bütün işler ile işyerlerinde çalışmakta olan tüm çalışanları (memur, işçi, sözleşmeli) kapsamaktadır. Söz konusu kanun hükümleri ve kanuna bağlı yönetmelikler gereği Müdürlüğümüz bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi kurularak İş Sağlığı ve güvenliği ile ilgili iş ve işlemler titizlikle devam etmektedir? dedi.

ACİL DURUL PLAN ÇALIŞMALARI

Uzun, ?6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe girdiği tarihten itibaren İl Sağlık Müdürlüğü Risk Değerlendirmesi ve Düzeltici- Önleyici Faaliyetleri, İSG Eğitimleri, Sağlık Muayenelerini, Acil Durum Plan çalışmalarını ve tüm bu çalışmaları çalışanların görüş ve önerilerini dikkate alarak yapmaktadır.  Kurumu da İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin başarılı bir şekilde devam etmesi için de İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantısı yapıldı? şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Uzun, ?Toplantıda İSG Uzmanı ve İşyeri Hekimi tarafından ilgili kanun ve yönetmelikler hakkında bilgilendirme yapılmış olup, personelimizin güvenli ortamda çalışması, kaliteli hizmet vermesi, İş Kazalarını önleme çalışmaları, Meslek Hastalıklarından korunma yolları, İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarının bildirimi, Fiziksel ve Ergonomik riskler ve önlemleri, Risk Değerlendirme ekibi konularında yol haritası belirlenmiştir. Ayrıca personelimizi korumaya yönelik talimat ve form çalışmalarımızı tamamlanmış olup, Müdürlüğümüz İç Yönerge taslağı değerlendirilmiştir? dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!