İş Kur görevlileri kapınızı çalabilir

İş Kur görevlileri kapınızı çalabilir

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında İşgücü Piyasa Araştırması” yapacak. Görevliler bizzat iş yerlerinde inceleme yaparak rapor tutacak.

İŞ GÜCÜNÜ ARTTIRMAK VE ALANININ GENİŞLETMEK İÇİN PİYASA ARAŞTIRMASI YAPILACAK.

İş Kur görevlileri kapınızı çalabilir

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında İşgücü Piyasa Araştırması” yapacak. Görevliler bizzat iş yerlerinde inceleme yaparak rapor tutacak.

İŞYERLERİ TEK TEK GEZİLECEK

Kurum personeli 437 işyerini ziyaret edecek Araştırmayla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu; Araştırmanın 405'inin 10+ istihdamlı, 32 tanesinin de 2-9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 437 işyerinin ziyaret edilerek gerçekleştirileceğini söyledi.

PİYASANIN FOTOĞRAFI ÇEKİLECEK

Kırıkkale İşgücü Piyasası'nın fotoğrafı çekilerek işgücü ihtiyacının tespit edileceğini kaydeden Ulu Çalışma sonucunda Kırıkkale'de işgücünün yapısı, sektörler bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz” dedi.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

İşverenlere danışmanlık hizmeti Verileceğini bildiren Ulu işyerleri ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de vereceklerini açıkladı. Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınacağını belirten ULU, bu işlemi gerçekleştirirken açık işler almayı, açık işleri karşılamayı, karşılanamayan açık işlerle ilgili olarak işverenle özel çalışma yapmayı, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapmayı, işverenin İŞKUR'un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedeflediklerini söyledi. .

RAPOR İŞKUR TARAFINDAN DÜZENLENECEK

İl Müdürü Nazım Ulu, ayrıca çalışma sonuçlarının raporlaştırılmasının yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Çalışmanın sonuç raporlarında ilin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının ortaya konulacağını, Aktif İşgücü hizmetlerinden özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açmayı planladıklarının altını çizdi.

SONUÇLAR DİKKATE ALINACAK

Geliştirilecek istihdam politikalarının araştırmanın sonuçları dikkate alınarak oluşturulacağını kaydeden Ulu, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması temennisinde bulundu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ