İstiklal Marşının kabulü kutlandı

İstiklal Marşının kabulü kutlandı

Kırıkkale`de, İstiklal Marşının kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla programlar düzenlendi. Tören öncesinde, Vali Ali Kolat ve beraberindeki protokol heyeti tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ile alakalı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

BİLGİ VERDİLER

Açılıştan sonra Mehmet Akif Ersoy’u anma törenine, Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Şükrü Göktaş, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri, okul müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptığı konuşmada M. Akif Ersoy ve İstiklal Marşı hakkında bilgiler verdi.

94. YILDÖNÜMÜ

Törende konuşan Vali Ali Kolat, “İstiklal Marşımızın Kabulünün 94. Yıldönümü vesilesiyle bir araya geldik. Hem bunu kutlayacağız hem de Mehmet Akif Ersoy’u anacağız. Onu daha iyi tanıma fırsatı bulacağız. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum ki; biz Mehmet Akif Ersoy gibi bir şaire, bir âlime, bir vatanpervere sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır. Çok az bulunan nadide bir şahsiyettir. Ben öğrencilerimizden özellikle İstiklal Marşı’nı kesinlikle baştan sona ezberlemelerini istiyorum. Tabi Çanakkale Destanı’nı da ezberlerlerse, çok güzel olur. Mehmet Akif Ersoy’un bütün eserleri, hem o gün ki şartları dile getirmesi açısından fevkalade önemli, hem de geleceğe mesaj veren, nasıl bir toplum, nasıl bir gençlik olması gerektiğini de eserlerinde çok güzel bir şekilde ifade etmiştir. Çoğu vaazlarını ve sohbetlerini manzume şeklinde yayınlamıştır. İstiklal Marşı, İstiklal Savaşımızdan sonra gündeme gelmiştir.  Düzenlenen yarışmaya; aşağı yukarı 500’ün üzerinde eser katılmış, hiçbirisi beğenilmemiş ama Mehmet Akif’in yazdığı eser büyük alkışlarla kabul edilmiştir. O günden bu güne bizlerde büyük bir zevkle, hem ülkemizin o gün ki şartlarını hem de geleceğimizi ifade eden, bizim önümüzü açan bu eseri hep birlikte terennüm ediyoruz. Bağımsızlığımızın bir simgesi olan, bayrağımızı ve vatanımızı temsil eden bu eseri büyük bir zevkle okuyoruz. Mehmet Akif Ersoy’u gerçekten de çok iyi tanımak gerekiyor.” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Gülhan Bulduker, Mehmet Akif’in hayatı ile fikir ve eserleri hakkında bilgi sundular. Konuşmalardan sonra Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi tarafından müzik dinletisi sunuldu. İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında ilimizde 1. Olan Kırıkkale Lisesi öğrencisi Seyitcan Yılmaz ‘ İstiklal Marşımızı’ okudu. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili açılan resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Valimiz Sayın Ali Kolat tarafından verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ