Kadın dilenciler sınır tanımıyor

Kadın dilenciler sınır tanımıyor

KIRIKKALE´DE SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

KIRIKKALE´DE SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kadın dilenciler sınır tanımıyor

Günümüzde neredeyse meslek haline dönüşen dilencilik her geçen gün yaygınlaşıyor. Özellikle sığınmacılarla birlikte sayıları her geçen gün artan dilencilere her köşe başında rastlamak mümkün. Küçük çocuklarını bile kollanmaktan çekinmeyen dilenciler sadaka alabilmek için sınır tanımıyorlar.

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kırıkkale´ye yerleşen sığınmacı ailelerinden bazıları ve çevre illerden gelerek dilenen ve çoğunluğunu bebekli kadınların oluşturduğu dilencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle şehir merkezine çevre il ve ilçelerden gelerek dilenen ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler, vatandaşı adeta canından bezdirdi. Her sokak başında oturarak veya iş yerlerini dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi, sorunun günden güne büyümesine sebep oluyor.

KÜÇÜK ÇOCUKLARI İSTİSMAR EDİYORLAR

Yanlarına aldıkları küçük yaştaki çocukları ile birlikte dilenen ve çocuklarını dilencilikte istismar eden kadınlar, günün büyük bölümünü sokaklarda geçiriyorlar. Anneleri ile birlikte dilenen çocuklarının kaldırım üzerinde yatmaları, dilenciliğin Kırıkkale´deki boyutlarını da gözler önüne seriyor.
Günde en az 20 dilencinin iş yerine geldiğini ve bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını belirten esnaflar, belediyenin defalarca müdahale ettiğine şahit olduklarını ancak önüne geçilemediğini söylüyorlar.

ZABITA SÜREKLİ KONTROL EDİYOR

Zabıta ekiplerinin sürekli bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ifade eden esnaflar, ?Kırıkkale´de hemen her iş yeri önünde ve caddede dilenciler var. Dilencilikte özellikle küçük bebeklerin dolaştırılması tabi insanın vicdanını sızlatıyor. Günde en az 20´den fazla çocuklu dilenci geliyor. Bu durum gerçekten çok kötü ve bu bir alışkanlık haline gelmiştir. Bu dilencilerin büyük çoğunluğu Kırıkkaleli değil. Sığınmacıların sayısının artmasıyla da sayı her geçen gün artıyor. Bu arada çevre illerden gelen dilencilerle sayı daha da artıyor? diye sıkıntılarını ifade ettiler.

HABER: Murat Karadağ



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama