Kapulukaya Barajı önem arz ediyor

Kapulukaya Barajı önem arz ediyor

GELİŞTİRİLMESİ GEREKLİ

Kapulukaya Barajı önem arz ediyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı; Kapulukaya Hidroelektrik Santrali´ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

Ziyarette; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, DSİ 56. Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu, Hirfanlı ve Yöresi HES İşletme Müdürü Abdulkadir Özdemir, Kapulukaya Hidroelektrik Santrali Başmühendisi Yücel Yıldırım da bulundu. Burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı, çalışanlarla da bir süre sohbet etti.

BARAJIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK  

Vali Kolat yaptığı kısa değerlendirmede: ?Kapulukaya Barajı, Kırıkkale´de Kızılırmak üzerinde, içme suyu temini ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1979-1989 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Bilindiği üzere İç Anadolu ve Kırıkkale ikliminin kurak olma özelliği olması sebebiyle Kapulukaya Barajı ilimiz ve bölgemiz için hayati önem ifade etmektedir. Hem sulama anlamında hem de içme suyu kullanımı anlamında barajımızın önemi çok büyüktür.?

GELİŞTİRİLMESİ GEREKLİ

?Hidroelektrik enerji tesislerinin üretim maliyetlerinin düşük olması, enerji kaynağının yerli ve yenilenebilir olması, değişken olan enerji talebine uyum sağlayabilme özelliğine sahip olması gibi avantajları bu tesislerin öncelikli olarak geliştirilmesini gerekli kılan faktörlerdir. Bu nedenle de Kapulukaya Hidroelektrik Santrali enerji açısından çok büyük bir önem arz etmektedir? dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu