Kerkük Türk´tür, Türk kalacak

Kerkük Türk´tür, Türk kalacak

ANKARA´DA MİTİNG GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kerkük Türk´tür, Türk kalacak

Ankara´da Türkmenler tarafından Kuzey Irak´ta yapılması öngörülen referandum protesto edildi. Kırıkkale Oğuz boyu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya ve yönetiminin de katıldığı mitingde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) Irak´tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandumu protesto edildi.

ANKARA´DA MİTİNG GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) Irak´tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandumu öncesi protesto etmek amacıyla Kırıkkale Oğuz boyu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya ve Kırıkkale´den çok sayıda katılımın sağlandığı Türkmenler, Ankara Anadolu Bulvarı´nda ´Kerkük Türk´tür Türk Kalacak´ mitingi düzenledi.

SERVİS EDİLMEYE BAŞLANDI

Mitinge katılan dernekler adına bir basın bildirisi okuyan Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ´2005´ten itibaren de Kerkük dünyaya Kürt bölgesi olarak servis edilmeye başlandı´ dedi. ´1991´deki müdahaleyle başlatılan Irak´ın Kuzeyinde otonom bir yapının inşası 2003´de Irak´ın işgaline kadar sürdü´ diyen Tatlıoğlu, ´10 Nisan 2003 tarihinde Peşmergeler Kerkük´e saldırıp, şehri yağma ettiler. Tapu ve nüfus dairelerindeki kayıtları yok ederek, Türk izini Kerkük´ten silmeye kalktılar. 2005´ten itibaren de orası dünyaya Kürt bölgesi olarak servis edilmeye başlandı. Devlet ve kanunun ortadan kaldırıldığı Irak´ta işgalcilerle iş birlikçileri, Kerkük´ün Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlanmasını, ardından da bir müstakil Kürt Devleti kurulmasını hedeflediler. Bunu da 25 Eylül 2017 günü Kerkük´te referandum yaparak başlatmak istiyorlar´ şeklinde konuştu.

´SÖZDE DOSTUMUZ ABD´

Referandum ile ilgili ABD´nin duruşuna da değinen Tatlıoğlu, ´Bu arada sözde dostumuz ve müttefikimiz ABD, bir yandan Barzani´yi referandumdan vazgeçirmeye çalışır görünürken, diğer yandan Kerkük´ün kuşatılmasına yönelik hazırlıklara destek veriyor. Beyaz Saray´ın sömürge valisi, evvelce Irak´ın yüzde 40´ını vaat ettikleri Barzani´ye ´Referandumu şimdilik ertele, Kerkük´ü de Kürt bölgesine dâhil edelim´ teklifini sundu.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ